Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udomljavanje pasa

Crni je osvojio cijeli Bukovac, vole ga i oni koji se boje pasa

jack manja
24.01.2011.
u 16:17

Crni veseljak voli sve, čak i poštara, a prolaznicima pored ograde vrlo rado za pozdrav ‘'daje pet’'

Bila je to ljubav na prvi pogled, tako je gospođa Mirjana Matej Gruber opisala svoju odluku da udomi trogodišnjeg mješanca Jacka iz azila u Dubravici, o kojem je Vrt pisao uoči Svjetskog dana zaštite životinja. Pas koji je u azilu proveo više od dvije godine, kojeg su od eutanazije čak tri puta spašavali volonteri iz zaprešićke Udruge za zaštitu životinja Šapica, i koji je mnogima od njih bio tiha patnja, konačno je pronašao svoj dom i samo svog čovjeka. No, jednako kako je u azilu volio baš svakoga tko je došao k njemu, tako Crni - novo ime dala mu je njegova vlasnica - i danas voli svakoga tko prođe pored njegova dvorišta i tko uđe u njegovu kuću.

– Voli on baš svakoga, čak i našeg poštara. Osvojio je već cijeli Bukovac, a prilaze mu i oni koji se inače boje pasa – kaže gospođa Mirjana, dodajući da su ga susjedi vrlo brzo naučili da im ‘'daje pet'’ kad prolaze ulicom, a on ih dočekuje veselo skačući pored ograde dvorišta.

– Kad sam vidjela članak u novinama nisam mogla shvatiti da ga nitko neće. Odmah sam znala da ću ga uzeti, nisam ga išla ni vidjeti u azil. Ne mogu ni shvatiti da netko dođe tamo i onda ne pronađe ni jednog psa koji mu odgovara – priča naša čitateljica, dodajući da se već dulje vrijeme spremala uzeti novog psa, jer je u kratkom roku izgubila oba koja je imala; jedan je otrovan, a drugog je morala uspavati jer je bio teško bolestan.

– Nazvala sam djevojke iz Šapice odmah u ponedjeljak i rekla da želim udomiti njihova psa – prisjeća se gospođa Mirjana. A kad je Crni stigao k njoj, okupan i uređen, prvi komentar bio je: “Pa ti si još ljepši nego na slici”. Ljubav je bila obostrana i Crni i njegova nova gazdarica postali su nerazdvojni. – Kud idem ja, tud ide i on. Jedino ga malo muče zatvorena vrata, kaže, vjerojatno strah od zatvorenog prostora. Vrlo je brzo Crni naučio da gazdarica ode i bez njega, ali da se vrati. U kući je uredan, ali u dvorištu ima neke svoje rupe. Iako ima mjesto za spavanje, voli i gazdaričin krevet.

– Najdraže mu je zauzeti fotelju na kojoj ja gledam televizor. Dobar je, nema nikakvu manu, a ja sam se preporodila od kada je Crni kod mene – kaže gospođa Mirjana, dodajući da prati sve što ona radi i voli kad je u kuhinji. Zna da će biti nešto i za njega. Crni nas je dočekao veselim lavežom, a kad smo odlazili tužno je zacvilio. No, dovoljan je bio glas njegove gazdarice da joj se veselo vrati.

Ključne riječi

Komentara 2

OK
okus
16:55 24.01.2011.

Srce slatko! Hvala gospodi Mirjani kojoj zelim mnogo radosti s Crnim.

ZA
Zagorac
18:05 24.01.2011.

Bas je lijepe kad netko spasi zivotinju al u svemu tome se postavlja jedno pitanje? pojedinci koji po nasim gradovima uzimaju zivotinje i koji nikad ne ociste iza svog ljubimca i koji unistavaju haustore zgrada jer psi pisaju svugdje paa cak i u liftu kaj je stime? tko ce nas ugrozene gradjane uzet u svoju zastitu? uzas sto pojedinci rade

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije