Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
savjeti stručnjakinje

Čini vam se da živite na odlagalištu? Riješite se ovih stvari i oslobodite svoj životni prostor!

Pixabay
14.02.2022.
u 07:00

Živimo u vremenu u kojem se gotovo svi služe internetom na kojem ćete uvijek moći i naći i potrebne dokumente, razna jamstva, izvode i vjenčane listove ili svjedodžbe...

Koliko ste puta mislili da nešto treba bacati i tako malo osloboditi prostor, a onda to uzeli u ruke i promislili kako će vam 'možda ipak jednom zatrebati' ili kako se 'šteta toga riješiti'... Takav je mentalni sklop zakrčio mnoge domove pa organizacijska stručnjakinja Tamar Prager čega se svi možemo odmah riješiti, jer sigurno samo zauzima prostor...

 Maslinovo ulje kao sredstvo za čišćenje? Evo gdje će napraviti `čuda`:

1/5

1. Stari dokumenti i računi

Živimo u vremenu u kojem se gotovo svi služe internetom gdje ćete uvijek moći naći sve potrebne dokumente, razna jamstva za stvari koje koristite, porezne izvode i vjenčane listove, kao i dječje školske svjedodžbe. 

Računi su također uglavnom u digitalnom obliku i malo toga se plaća gotovinom, a kad kupujete nešto zaista vrijedno dovoljno je da potvrdu i račun fotografirate: fotografija neće nigdje otići iz vašeg mobitela, a uvijek je možete pokazati ako nešto morate vratiti ili nekome predočiti dokaz o kupnji.

2. Hrana kojoj je prošao rok

S vremena na vrijeme potrebno je i dobro pregledati hladnjak i ostavu.

To znači izbaciti sve stare konzerve gurnute u stražnji dio smočnice, ustajale začine koje možda imate i, svakako, sve pljesnive proizvode...

3. Stara posteljina i ručnici

Dotrajala i/ili poderana posteljina dobra je samo za recikliranje, a eventualno je možete rasparati i dijelove koristiti kao krpe, što možete i sa starim ručnicima. .

4. Kućni aparati koji se ne koriste 

Pokvareno sušilo za kosu, toster koji ste od kad ste ga kupili koristili samo jednom, uređaj za muffine koji skuplja prašinu... uređaje koji još uvijek rade pokušajte prodati preko interneta, a možete ih jednostavno pokloniti nekome tko bi ih koristio.

5. Beauty i make up proizvodi s isteklim rokom

.Za ove proizvode stručnjakinja savjetuje da na njima potražite malu oznaku koja izgleda kao podignuti poklopac staklenke.

- Tamo je broj koji govori koliko je dugo nakon što ga otvorite proizvod još dobar - rekla je stručnjakinja za The Sun

Kako očistiti cijeli dom koristeći samo - limun? Pogledajte za što se sve koristi!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije