Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novac, tijelo...

Četiri stvari koje muškarce brinu i zbog kojih padaju u depresiju

gola činjenica
Marin Tironi/PIXSELL
24.04.2012.
u 15:50

Žene su sklone vjerovati da su muškarci bezosjećajni i kako ih stres ne može slomiti...

Muškarci imaju svoje razloge za nesigurnost – baš kao što ih imaju i žene. No mit da "pravi" muškarci ne podliježu stresu potiče uvjerenje da su odmah i genetski predisponirani da se s lakoćom odupiru svakodnevnim problemima te da ne "pucaju" pod pritiskom zbog straha i nesigurnosti, piše savjetnik za muško-ženske i prijateljske odnose Marcus Osborne za Galtime.com. No mit živi dok god muškarci izjavljuju primjerice: "Neću dopustiti da vide kako se preznojavam". No ono što muškarci moraju shvatiti jest da ne mogu sve ponijeti na svojim leđima i da je u redu ponekad i pokleknuti.

U nastavku je popis je četiri stvari zbog kojih se muškarci i te kako brinu.

1. Zarađivanje dovoljno novca – Tjeskoba koju muškarci osjete kad se suoče s mogućnošću da ne mogu zaraditi dovoljno novca može biti nezamisliva mnogim ženama. No svi znamo da se u situacijama ekonomske krize i depresije ne zna tko će izvući deblji kraj.

 2. Godine – Ako mislite da su muškarci sretni sa svojim godinama, grdno se varate. I najbolje ih je ne pitati za njih. Žene se za razliku od muškaraca daleko lakše nose sa svojim godinama. Kriza srednjih godina nije šala, piše Osborne. Počinju osjećati ljutnju zbog inferiornosti u odnosu na mlađe dečke pa je se često rješavaju proganjajući mlađe žene.

3. Slika o vlastitu tijelu – Muškarci nisu imuni na nesigurnost zbog svojih nesavršenih tijela. Oni to samo bolje skrivaju glumeći kako se sjajno osjećaju i izgledaju u kupaćim gaćicama na plaži. Tko je vitkiji, ne odmjeravaju samo žene. To čine i muškarci.

4. Inteligencija – Jedino što muškarci poštuju više od novca je inteligencija. Oni će radije biti siromašni nego da ih drugi procjenjuju kao nesposobnjakovića. Ona je visoko cijenjena u američkom društvu, a dečki žele biti visoko cijenjeni u društvu. Visoka vrijednost jednaka je poštovanju, poštovanje vodi moći, a muškarci vole snagu i moć.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije