Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uzaludno trošenje

Često kupujete nepotrebne stvari i ne koristite ih? Evo kako prekinuti tu naviku

Shutterstock
27.10.2020.
u 16:30

Prestanite bacati novac na stvari koje ne koristite i uložite ga u nešto što vam je zaista potrebno.

Često kupovanje nepotrebnih stvari koje kasnije ne koristite zapravo vas čini nezadovoljnima jednom kada shvatite da ste taj novac mogli puno pametnije iskoristiti. Ipak, mnogi ne znaju kako prestati s tom, ne baš pozitivnom, navikom.

Portal Cents' able Momma donosi nekoliko savjeta koji će vam pomoći da tu naviku prekinete ili barem malo smanjite.

Prvo, ako često odlazite u šoping jer vam je dosadno, potražite drugi način da ugodno provedete vrijeme. Pročitajte knjigu, pogledajte seriju koju inače ne stignete od obaveza, posvetite se nekom hobiju... Zaista možete raditi bezbroj drugih stvari koje vam neće uzaludno potrošiti novac.

Grijanje ne mora biti udar na kućni proračun: Donosimo nekoliko savjeta kako uštedjeti ove sezone!

Kada već idete u kupovinu, trebali biste kupovati isključivo stvari koje vam trebaju, a to ćete najbolje znati tako da sastavite popis. Na taj način nećete nepotrebno trošiti novac niti gomilati stvari koje vam ne trebaju.

Prije kupovine namirnica, u kojoj se jako često događa da ljudi kupuju nešto što im uopće ne treba, provjerite u kuhinji što već imate od hrane. Nemojte gomilati pakete tjestenine, riže, konzerve i slično. Ako imate dovoljno za idućih nekoliko dana ili čak tjedana - preskočite te namirnice. Isto vrijedi i za odjeću - ako imate, na primjer, nekoliko pari običnih crnih tajica, ne trebaju vam još jedne, pa makar bile na sniženju.

Dakle, važno je da se znate organizirati, da kupujete smisleno i s razmišljanjem.

Najbolji savjeti za što bolji rad od doma:

1/3

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije