Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hit kolekcija

Burberry Prorsum: Futurizam s retro detaljima

burberry (1)
arhiva VL
06.04.2013.
u 08:30

Svoju proljetnu kolekciju za Burberry Prorsum, Christopher Bailey predstavio je imajući na umu futurizam i krojeve 1940-ih, a rezultat je bio doista spektakularan

Korzeti i plaševi bili su okosnica Burberryjeve proljetne revije - prva manekenka koja je izašla na pistu upravo je u ružičastom strukturiranom kupaćem kostimu i jednostavnom bijelom plaštu izmamila je uzdahe većeg dijela publike. Poput scene iz nekog starog filma, ovo je bio savršen uvod u kolekciju koja cijela odiše retro momentima. Nove verzije klasičnog balonera, možda najslavnijeg proizvoda koji nosi Burberry potpis, došle su u jarkim bojama fuksije koja je savršeno nadopunila čipkaste haljine i pernate dodatke. “Htio sam prenijeti ideju izuzetno britanskog glamura”, izjavio je Christopher Bailey, a inspiraciju za tu ideju pronašao je u 1940-im godinama, posebice u radovima fotografa Normana Parkinsona. Kolekciju su činile i platforme, uske pencil suknje, kratke hlačice i peplumi, kao savršen dodatak jednostavnoj ljubavi prema dobrim krojevima ove modne kuće. Manekenke su u kreacijama jarkih nijansi, pripijenih krojeva i metalik boja doista izgledale kao moderne interpretacije femme fatale, ali cjelokupni dojam je ipak bio pomalo futuristički. “Cilj mi je bio i zabaviti ljude - reviju su preko interneta gledale tisuće ljudi i htio sam im dati razlog da ne promijene program”, dodao je dizajner Christopher Bailey.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije