Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema sreće

Bundek je svima lijep i dobar, ali ga nitko ne želi povesti kući

Bundek  (1)
Foto: Iz obiteljskog albuma
1/5
16.01.2012.
u 14:00

Spašen od smrzavanja kad je imao samo šest tjedana, ovaj pas posebnog krzna svoj dom traži već dugih 15 mjeseci

Mješanac Bundek imao je samo šest tjedana kad je spašen iz kruga jedne napuštene tvrtke u Rakitju. Spavao je u improviziranoj kartonskoj kućici uz još 12 štenaca, a od smrzavanja spasili su ih volonteri koji nikada ne okreću glavu. Jedan je štenac ipak uginuo, a Čupka, Nessa, Lina, Stella, Ricki, Astra, Seka, Rea, Medo, Queen i Mu vrlo brzo i već odavno su udomljeni. Jedino Bundek, nazvan tako jer je kao mali bio sav bundast, nikako da pronađe svoj dom. 

I kujice koje su ove štence okotile našle su svoje domove, a šarenog mješanca sreća uporno zaobilazi. Čeka na nju već dugih 15 mjeseci. 

Miran i staložen 

Prepoznatljiv po svojoj jedinstvenoj čokoladnoj boji i tigrastom krznu, Bundeka krasi i jedinstven karakter. Otkrivaju ga svi koji ga upoznaju, svima je Bundek lijep i divan, ali nitko ga ne želi udomiti. Zagrepčanka Darka, koja je sudjelovala u spašavanju štenaca i odmah se zaljubila baš u Bundeka, uporna je u pokušajima da svom nježnom četveronožnom prijatelju pronađe trajni dom. Do tada, obasipa ga ljubavlju uvijek kad je s njim, a posvećuje mu svaki trenutak svog slobodnog vremena. Dok priča o njemu, ne pronalazi riječi kojima bi ga dovoljno pohvalila. Ne zato što je njezin najdraži, već zato što je uistinu takav. Potvrđuju to baš svi koji su ga upoznali. I nikome nije jasno kako Bundek još nije osvojio nekoga tko bi ga poveo svojoj kući.

– Da kod kuće nemam već četiri psa, odavno bi bio moj. Bundek je pas idealan i za nekoga tko nikada nije imao psa. Bez obzira na to što nije baš mali, s njim nikada nema problema. U šetnji je savršen, samo gleda gdje sam ja, vraća se na poziv, a slaže se i s muškim i sa ženskim psima. Sa svima bi se igrao, nikad nije pokazao nimalo agresivnosti. Ne smeta mu čak ni kad mu neki drugi pas uzme omiljenu igračku, loptu – opisuje Darka svog ljubimca. I premda nikada nije osjetio toplinu doma, otkad je pronađen Bundek živi na plaćenom smještaju, u prostorima i boksevima koje dijeli s drugim psima, Darka je sigurna da bi se vrlo lako prilagodio životu u stanu. Pokazao je to i na slikanju za naš tekst. Ušao je u stan kao da svaki dan ulazi u njega. Malo je istraživao, a onda se udobno smjestio u krilo zaključivši kako mu ovakav život uopće ne bi teško pao. 

Predugo traje 

I dok sa psima nema problema, u upoznavanju s ljudima Bundek je malo sramežljiviji. No, kad se opusti, vrlo brzo pokazuje svu dobrotu. 

– Bundek bi se samo mazio i igrao. Uvijek mi se veseli i sve teže mi ga je ostaviti nakon naših druženja – kaže nam Darka otkrivajući i koliko joj teško pada što mu još nije uspjela naći dom. A učinila je sve što je znala. Iako ne odustaje, sve već predugo traje. Ne pronađe li uskoro makar privremeni besplatni smještaj, Bundek će u azil. Ni sama ne zna kako će to preživjeti, ali drugog izlaza nema.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije