Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pripazite

Brzo i jednostavno: Evo kako ćete očistiti ekran laptopa bez da ga oštetite!

Shutterstock
13.01.2023.
u 11:30

Amonijak, koji je glavni sastojak većine sredstava za čišćenje prozora, izbjeljivač, aceton, propilen glikol i drugi rastvarači i sredstva za čišćenje u domaćinstvu, mogu nagrizati zaštitni premaz na vašem ekranu

Bez obzira na to koji uređaj koristite, prvi korak je isti za sve - potrebno je pročitati korisnički priručnik. Ako niste dobili konkretne upute od proizvođača o tome kako očistiti ekran računala, možda mislite da je najbolja opcija koristiti sredstvo za čišćenje stakala, ali to je zapravo najgora stvar koju možete učiniti. Iako može činiti čuda na prozorima u domaćinstvu, sredstvo za čišćenje stakla može biti veoma štetno za ekrane, piše Reader's Digest

Ne može jednostavnije: Pošpricajte odjeću s ovim i više nećete morati glačati!

1/6

Amonijak, koji je glavni sastojak većine sredstava za čišćenje prozora, izbjeljivač, aceton, propilen glikol i drugi rastvarači i sredstva za čišćenje u domaćinstvu, mogu nagrizati zaštitni premaz na vašem ekranu i uzrokovati promjenu boje, ogrebotine i mrlje. Čak i obična voda može sadržavati minerale koji mogu ostaviti talog na ekranu, pa mnogi stručnjaci preporučuju korištenje destilirane vode ako suha krpa nije dovoljna. Druga sredstva za čišćenje mogu biti prihvatljiva, ovisno o vrsti ekrana koji imate.

Pravilo broj jedan za čišćenje kompjuterskih ekrana je da nikada ne nanosite tekućinu za čišćenje izravno na ekran. Direktnim prskanjem riskirate prodiranje tekućine u pukotine ekrana i potencijalno oštećenje unutrašnjih komponenti. Jednako važna kao i sredstvo za čišćenje ekrana je krpa kojom ga nanosite. Papirni ručnici i kućne krpe mogu biti previše abrazivni za čišćenje ekrana računala. Stoga se preporučuje korištenje čiste, suhe krpe od mikrovlakana.Čak i s mikrovlaknima pazite da ne pritisnete previše kada brišete ekran, jer biste mogli oštetiti ugrađene senzore, posebno na ekranu osjetljivom na dodir.

Kada se radi o samom procesu, preporučuje se da uvijek isključite laptop prije čišćenja. Koristeći suhu krpu od mikrovlakana, nježno obrišite ekran računala da biste uklonili prašinu i obavezno uđite u sve kuteve. Ako nakon ovog brisanja ostanu prljavština i mrlje, pređite na sljedeći korak. Navlažite rub svoje mikrofiber krpe pomoću nekoliko kapi destilirane vode. Lagano obrišite ekran, počevši od centra i nastavite kružnim pokretima kako biste izbjegli ostavljanje tragova. Pustite da se ekran osuši na zraku.

Prestanite ih raditi: Greške zbog kojih čišćenje doma traje duže nego što bi trebalo:

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije