Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pokušajte

Britanski chef pokazao kako brzo skuhati savršenu rižu: 'Biti će pahuljasta i mekana'

Shuttershock
06.02.2023.
u 15:30

Kuhanje počnite, savjetuje chef. stavljanjem riže u zdjelu i ispiranjem vodom. To biste, kaže, uvijek trebali raditi, a puno će pomoći ako postupak ispiranja ponovite čak tri puta, dok voda ne postane bistra.

Iako je idealan prilog mnogim jelima, mnogi izbjegavaju spremati rižu i ne serviraju je često jer im je predugo čekati i do 25 minuta da se skuha ili im pak loše ispadne; ili pretvrda ili gnjecava.

Zato je jedan kuhar otkrio kako rižu skuhati puno brže, a da ona ipak ispadne savršena.

U videu koji je pogledan više od 735.000 puta britanski chef Tristan Welch objasnio je kako možete skuhati rižu za samo 15 minuta.

Savjeti za kuhanje jednog chefa koji će svima dobro doći: Ovo želite znati...

1/12

- Ovo je riža koja štedi energiju i skraćuje vrijeme za jednu trećinu - kaže Tristan.

Kuhanje počnite, savjetuje chef, stavljanjem riže u zdjelu i ispiranjem vodom. To biste, kaže, uvijek trebali raditi, a puno će pomoći ako postupak ispiranja ponovite čak tri puta, dok voda ne postane bistra.

- Tako ćete ukloniti više škrobne prašine koja uzrokuje da riža postane ljepljiva - kaže.

@chef_tristan_welch Let’s save energy by not following the instructions! Cut a third of the energy used by following this simple tip. ➡️➡️➡️ Right this way for perfectly cooked rice - every time! 🍚 #savingenergy #costofliving #energysaving #cookingrice #rubbishcooksathome #rubbishcooks #foodtok #recipeideas #savvycooking #foodwaste #fyp #foryou #foryoupage #viral #scrappycooking #foodwastewarriors #sustainability #doitwothtiktok ♬ Love You So - The King Khan & BBQ Show

Rižu zatim stavite na štednjak i prelijte vodom koja treba biti malo iznad riže. Kada voda počne ključati, možete kolo smanjiti na najnižu moguću temperaturu, a zatim pažljivo stavite kuhinjsku krpu ispod poklopca posude.

- Ostavite da se kuha još deset minuta. Kada je sve gotovo, riža bi trebala biti pahuljasta - zaključio je chef.

Mnogi su mu zahvalili na ovom triku, prenosi Daily Star.

Kuhanje skradinskog rižota na Fuliranju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije