Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Više prirode

Britanska spisateljica poziva na ukidanje domaće zadaće

djeca
Photos.com
09.05.2010.
u 09:06

Prema riječima Eleanor Updale vrijeme provedeno u rješavanju domaće zadaće "zagađuje" dragocjeno vrijeme koje školarci mogu provesti s obitelji.

Britanska dječja spisateljica Elanor Updale pozvala je britanske škole da smanje količinu domaće zadaće djeci jer ona ‘zagađuje’ obiteljski život. Ona upozorava da pisanje domaće zadaće djecu čini nervoznima, da zbog toga često plaču, te da se ‘odvajaju’ od ostatka obitelji. Zadatak za koji je u školi potrebno 30 minuta, kod kuće s roditeljima traje i do tri puta duže, tvrdi Updale.


- Domaća zadaća skraćuje djeci vrijeme koje bi mogli provesti s roditeljima koje ionako uglavnom rijetko viđaju. Svi zadaci trebali bi se izvršiti u školi - kaže Updale, te dodaje da bi škole i roditelji trebali prestati smatrati domaću zadaću korisnom i neophodnom.


Osim toga, današnji stručnjaci često upozoravaju da djeca previše vremena provode u zatvorenom prostoru, te da bi više trebala biti u prirodi. Eleanor Updale stoga skreće pažnju na činjenicu da djecu prvenstveno u kući zadržava domaća zadaća.
Ukidanje domaće zadaće sigurno bi razveselilo i roditelje i školarce.

Ključne riječi

Komentara 2

Z2
znatiželjna_2
08:05 10.05.2010.

istina!

SC
scary
10:11 10.05.2010.

definitivno točno. još kad gledam onu sirotu djecu koja nakon pisanja zadaća imaju instrukcije iz matematike, fizike, kemije, stranih jezika... katastrofa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije