Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mjere opreza

Brazilski rajski otok ponovno se otvara za javnost, ali pod jednim uvjetom - ako ste imali koronavirus

Instagram
01.09.2020.
u 12:30

Pojedine države otvorile su svoja vrata za turiste i ukinule ograničenja, ali ovaj brazilski otok ima jedan uvjet za dolazak.

Ako ste preboljeli koronavirus i tražite mjesto za odmor, jedan brazilski otok prvo je mjesto za vas. Arhipelag Fernando de Noronha - jedno od najpopularnijih brazilskih turističkih odredišta - ponovno se otvara posjetiteljima. Jedini preduvjet je da su već imali novi koronavirus. Od ovog tjedna posjetiteljima će biti dopušten ulaz na otok ako mogu pružiti dokaze da su bili zaraženi virusom i da su se oporavili, prenosi metro.co.uk.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Fernando de Noronha (@fernandodenoronha)

Potencijalni posjetitelji mogu napraviti jednu od dvije vrste testova - testove PCR virusa i testove antitijela koji će biti prihvaćeni ako se provedu najmanje 20 dana prije dolaska. Otok, koji je pod zaštitom UNESCO-a - 340 kilometara od brazilske sjeveroistočne obale - očajnički želi da turisti potaknu otočnu ekonomiju. Posjetitelje očekuje idilično otočje, nacionalni morski park i ekološko utočište s raznolikim ekosustavom.

Nadaju se da će šanse za ponovnu zarazu ako su posjetitelji već imali virus biti male, što će omogućiti turistima da se kreću otokom bez visokog rizika od prijenosa. Ulazak turistima bio je zabranjen od kraja ožujka kada je pandemija prisilila mnoge dijelove Brazila na karantenu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Fernando de Noronha (@fernandodenoronha)

Guilherme Rocha, administrator otoka, rekao je: - U ovoj prvoj fazi ponovnog otvaranja, samo će turisti koji su već imali koronavirus i koji su se oporavili, biti dobrodošli. 

Kako je otok Noronha od ožujka zatvoren za turiste, Rocha kaže da je siguran. Dodao je:

- Cilj nam je najmanji mogući rizik od zaraze. A koji je trenutno najmanji mogući rizik? Koji je najsigurniji način? Ponovno pokrećemo turističku sezonu na otoku, ali samo za ljude koji su već imali COVID-19. Ljudi se zaljubljuju u Noronhu zbog njezine spektakularne prirodne ljepote, koju ne možete pronaći nigdje drugdje na Zemlji. Fernando de Noronha je jedinstven. 

U subotu, 5. rujna, u Zagrebu se organizira okupljanje 'Festival slobode':

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije