Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obratite pažnju

Brada kod muškaraca može predstavljati problem ako putuju avionom

Shutterstock
21.07.2019.
u 07:00

Registracija putnika biometrijskom putovnicom može izazvati bitne probleme, pogotovo ako je fotografija na putovnici drugačija od izgleda putnika

Novo je istraživanje pokazalo kako brada bitno utječe kod registracije putnika pri ukrcaju na zrakoplov kod uređaja za skeniranje i prepoznavanje lica. Ne radi se samo o bradi, već o bilo kakvoj promjeni na licu putniku, a koja se razlikuje od fotografije u biometrijskoj putovnici, piše Daily mail.

Istraživanje je pokazalo kako putnici koji imaju bradu teže prolaze kod raspoznavanja na digitalnim uređajima u zračnoj luci. Pogotovo ako prije nisu imali bradu, a fotografija u putovnici im je starija. S obzirom na to da ovaj postupak onda traje dulje, postoji i mogućnost da ljudi zakasne na let.

Foto: Shutterstock

Ovaj problem pojavio se pojavom biometrijske identifikacije. Prije su putnici morali skinuti kape, maknuti naočale i druge predmete kako bi ih se ispravno prepoznalo i kako bi mogli ući u određenu državu. Ipak, tetovaže, brada i slična obilježja se ne mogu maknuti kod registracije, a samim time je teže skenirati i povezati putnike s njihovom fotografijom u putovnici.

Ovo se najčešće događa kod pametnih, digitalnih čitača koji teško povezuju fotografiju u putovnici sa osobom koja se nalazi ispred. Pogotovo, ako se radi o starijoj fotografiji i ako se osoba bitno promjenila. Čak i umor ili mamurluk mogu praviti probleme.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije