Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova metoda

Botoks osim bora, "pegla" i teške glavobolje i migrene

botoks
Arhiva Večernjeg lista
16.04.2011.
u 12:10

Prema istraživanjima provedenim u klinici Mayo u Rochesteru, botoks može smanjiti bol kod glavobolja, a pacijent Paul Mathew prvi je kojem je ovaj otrov pomogao u borbi s migrenama

Prema istraživanjima provedenim u klinici Mayo u Rochesteru, botoks može smanjiti bol kod glavobolja. Pacijent Michael Coutrer prije nego se javio Paulu Mathewu, neurologu u klinici Mayo, 25 godina bolovao je od niskog tlaka i glavobolja uzrokovanih niskim razinama cerebrospinalne tekućine. Kao propisani lijek dobio je botoks, a rezultati su bili pozitivni. Intezitet na vizualnoj skali bolova pao je s 10 na 3, a da se bolovi ne bi vratili svakih tri mjeseca potrebna je nova doza botoxa- kazao je Coutrer.

Studija koju je nedavno predstaviljena na konferenciji Američke akademije za neurologiju na Havajima pokazala je da iako se ne može u potpunosti ukloniti bol, botoks može pomoći pacijentima da žive normalnim životom.

 

 

Ključne riječi

Komentara 3

BA
baš
13:48 16.04.2011.

Tko to kod nas radi? Malo preopćenito pisano, pa već znamo da je u Engleskoj odobrena ova metoda na račun njihovog \"HZZ-a\" odnosno iz proračuna. Ima li tko kakvih informacija kako stojimo s tim u RH?

VI
Vito
14:30 16.04.2011.

U Hrvatskoj se migrene liječe namještanjem \"atlasa\", kosti koja izravno povezuje lubanju s kralježnicom. Nekavi kiropraktičari to rade u jednom potezu i nakon toga više nema glavobolja. Bila je o tome emisija u javnoj kući nedavno jako kasno. Naime većinaina migrena nastaje zbog isćašenja tog atlasa. Od 113 ispitanih njih preko 100 imalo je isćašen atlas, a da je normalno živjelo, s migrenom ili nekom drugom neugodom koja pomalo zagorčava život, ali se na to \"naviknemo\". Zato je najbolje, ne reklamiram, pitati emisiju -na rubu znanost- adresu tih kiropraktičara. Napominjem da to nisu obični kiropraktičari, već su posebno izčeni i međunarodno ovlašteni za namještanje atlasa. Nedovoljnim poznavanje tog postupka ne dobiva se ništa, a samo se gubi novac.

MO
meduza_os
15:32 17.04.2011.

Ja sam to prošla u Osječkoj bolnici.Migrene su nestale, sada imam normalne glavobolje kao i svi ljudi i što je najvažnije kada me boli glava funkcioniram.Do kada će biti tako,ne znam ,nadam se što duže jer ne mogu zamisliti ponovo onakve glavobolje!!! Ne znam da li se to kod nas radi svakodnevno.Ja sam upala u taj program dok je bio eksperimentalan prije tri godine.Najbolje nazvati bolnicu u svom gradu i raspitati se.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije