Naslovnica Lifestyle Putovanja

Boston - grad sporta u kojem je 'happy hour' izvan zakona

Šetajući liberalnim i električnim središtem Massachusettsa, osjećat ćete se kao da je satkan od stotine manjih gradića
19. kolovoza 2018. u 10:15 1 komentara 742 prikaza
Boston
Foto: Getty
Pogledajte galeriju 1/5

Kolijevka suvremene američke povijesti. Boston. Grad je to s najpoznatijom čajankom u kojem se čini da vlada Forrest Gump groznica, barem kada je riječ o trčanju. Neovisno koje je doba dana, lije li kiša ili prži sunce, i stari i mladi ulice ovoga grada čine življima trčanjem.

Željan Rakela 100 država na motoru Avantura duga tristo tisuća kilometara odvela ga je preko pet kontinenata

Ta, kako se i ne bavili time kada je riječ o gradu kojemu je jedan od zaštitnih znakova maraton. A Bostonci maraton kao stil života propagiraju 365 dana u godini. Posebno je to postalo izraženo, reći će mi Bostonci, nakon 2013. godine i tragičnoga bombaškog napada. Nisu dopustili da ih to slomi, nego su od tada počeli trčati i najveći ljubitelji kauča, samo kako bi pokazali prkos zlu koje ih je udarilo.

Boston
1 / 5

Boston je jedan od gradova u SAD-u koji ruše uvriježeno mišljenje da su Amerikanci pretili i da žive nezdravim stilom života. Njima je, čini se, ljubav prema sportu upisana u genetski kod. Ponosni su na sve svoje timove - bejzbolski Boston Red Sox, košarkaški Boston Celtics, hokejaški Boston Bruins i, naravno, na Patriotse na koje su posebno osjetljivi.

Troja Troji u Gabeli Propast mita o jadranskoj Troji

Osim bogatoga sportskog života, glavni grad Massachusettsa može se pohvaliti jednim od najkvalitetnijih sveučilišta na svijetu. Riječ je, dakako, o Harvardu te MIT-u koji se nalaze u četvrti Cambridge. Šetajući Cambridgeom kroz komplekse sveučilišta, na trenutak pomislite da ste se našli u nekoj teen seriji u kojoj su protagonisti navijačice, zgodni kapetani timova američkoga nogometa, bratstva Alfa i sestrinstva Gama...

Nakon izlaska iz tog filma svakako vrijedi posjetiti Muzej znanosti (MoS) koji se nalazi u Science Parku na ljepotici koja teče Bostonom, rijeci Charles. Jedan dan u muzeju malo je i “običnim smrtnicima”, a pogotovo “geekovima”, vječitim štreberima i zaljubljenicima u znanost.

Dijana Ivandić ZRAKOPLOVNI GIGANT Više od 200 Hrvata u Emiratesu. Stjuardesa: plaća mi je 2115 €, imam besplatan smještaj...

Svi koji su u Bostonu, jednako kao što trebaju prošetati Public Gardenom, parkom u kom je najstariji botanički vrt u SAD-u, trebaju posjetiti i MoS i uživati u spektaklu u kojem Teslin transformator proizvodi struju koja pleše na taktove Thunderstrucka. U Bostonu vam se čini da, šetajući, stalno zalazite u manje gradove.

Takav je osjećaj i kada se nađete u četvrti Blackstone Block. Ono što je Mala Italija u New Yorku, ova četvrt je u Bostonu – Mala Irska.

Poznati YouTuber: 'Izbjegnite razgovor o ratu sa Srbijom, nemojte Hrvatsku nazivati Jugoslavijom'

Sve je puno irskih zastava, pubova, ulične glazbe koja vas teleportira na otok na zapadu Europe. Međutim, ako poželite uživati u pivu na irski način, nećete se usrećiti jer je “happy hour” u Bostonu od 1984. izvan zakona. Za pivo ipak pravac Irska.

>> Pogledajte video - Poznate osobe na ljetovanju u Hrvatskoj

[video: 26154 / Poznate osobe na ljetovanju u Hrvatskoj]
Detonantno izgaranje
Neželjeno detonantno izgaranje
Što je famozni „misfire“ koji često spominju u Top Gearu i The Grand touru

A1 izdvaja za Vas