Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ljudi i psi

Borba za azil za životinje u Zadru zavadila političare

Azil za pse u Zadru
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/3
02.04.2014.
u 10:24

Peticiju za osnivanje azila za napuštene životinje u Zadarskoj županiji potpisalo već 10.000 ljudi. Azil postoji u Zadru, ali oporba sumnja da ga vladajući HDZ želi izmjestiti radi oslobađanja prostora za građevinske projekte

Napuštene životinje u Zadru ne smiju biti eutanazirane i moraju imati azil. Ovu poruku i peticiju za osnivanje azila za životinje na području Zadarske županije potpisalo je na punktovima u Zadru i u Hrvatskoj, ali i putem interneta gotovo 10.000 ljudi.

Borba za napuštene životinje dobila je i politički epilog. Iz oporbenih stranki i lista prozivaju lokalnu HDZ-ovu vlast da im je, kako tvrde, za potrebe građevinskih projekata zadarskih tajkuna, cilj izmjestiti pse iz zadarskog naselja Žmirići i predati ih u Šibenik šinterima.

Foto: Željko Mršić/PIXSELL

Foto: Željko Mršić/Pixsell

- Azil je osnovan 2001. godine i godišnje kroz azil prođe od 300 do 400 pasa. Za funkcioniranje je potrebno oko 700.000 kuna i mi smo godinama sukladno situaciji dobivali dio sredstava i to od Grada Zadra. Mislim da bi, budući da je najviše pasa pronađeno na području županije i baš županija bi trebala biti ta koja bi najviše sudjelovala u financiranju azila.

Grad traži da pse pokupe šinteri iz Šibenika i da ih tamo eutanaziraju nakon 60 dana i to je tražio dogradonačelnik Zvonimir Vrančić, a gradonačelnik Božidar Kalmeta se ne oglašava. Mi tražimo da se napravi novi azil za pse i Zadar mora imati azil za napuštene životinje - rekla nam je Marijana Mustać, predsjednica udruge za zaštitu životinja Zadar.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije