Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nikad lakše!

Bez imalo muke: Očistite cijelu kuću sa samo jednim sredstvom!

Shutterstock
01.04.2023.
u 08:00

Ako imate sodu bikarbonu, ne trebaj vam sredstva za čišćenje!

Čišćenje kuće može biti naporan posao, ali jedna majka otkrila je tri jednostavna trika za dubinsko čišćenje kućanstva, a sve što vam je potrebno jest – soda bikarbona. Od sudopera i tepiha pa do svježeg voća i povrća, ovim trikovima možete očistiti svaku površinu.

Carolina Mccauley na svom TikTok profilu podijelila je video u kojem je pokazala za što sve koristi sodu bikarbonu te objašnjava kako je koristi otkako je prestala upotrebljavati sredstva za čišćenje s puno kemikalija, piše Daily Mail.

Da bi očistila tepihe, jednostavno posipa sodu bikarbonu po njima te ostavi da djeluje nekoliko minuta, a zatim sve dobro usiše. Soda bikarbona odlična je za čišćenje i dezodoriranje, a ostavlja tepihe mirisnima. Osim toga, u drugom videu pokazala je kako se isti trik može koristiti i za čišćenje madraca.

Sodu bikarbonu također koristi i za čišćenje sudopera, a sve što napravi jest da pomiješa sodu bikarbonu i malo deterdženta za pranje posuđa kako bi stvorila pastu. Četkom nanese pastu na kuhinjski sudoper te sve dobro očetka, a potom ispere toplom vodom, ostavljajući površinu blistavom čistom.

@carolina.mccauley 🌸 3 Amazing Baking Soda Hacks you should try. 💕 #homehackswithcarolina #homehacks #lifehacks ♬ La dolce vita (In via Veneto) - Remastered 2017 - Carlo Savina

U drugom videu pokazala je da su soda bikarbona i alkoholni ocat odlični za čišćenje odvoda. Sodu bikarbonu jednostavno uspite u odvod te polijte octom. Ostavite da odstoji, a potom sve zalijte vrućom vodom. Također je otkrila kako očistiti drvene daske za rezanje, a sve što trebate napraviti jest posipati malo sode bikarbone te sve dobro utrljati u dasku polovicom limuna. Na kraju sve dobro isperite vrućom vodom za čistu dasku bez neugodnih mirisa.

Na kraju je pokazala kako soda bikarbona može biti učinkovita za pranje voća i povrća te uklanjanje pesticida. Sve što trebate napraviti jest u jednu posudu staviti dvije šalice hladne vode i jednu žličicu sode bikarbone te ostaviti voće i povrće da se namače oko 15 minuta.

Prijašnja istraživanja su otkrila da se namakanjem voća i povrća u sodi bikarboni i vodi na 15 minuta mogu ukloniti uobičajeni pesticidi. Iako je to brza i laka metoda čišćenja proizvoda, stručnjaci su upozorili da soda bikarbona nije rješenje za uklanjanje svih pesticida.

Žena kaže da pećnicu čisti samo jednom godišnje: "To je dovoljno ako sami napravite ovakvo sredstvo..."

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije