Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jednostavan način

Učenje jezika putem interneta

učenje jezika
Foto: Thinkstock
11.10.2016.
u 09:15

Bilo da ste učenik ili student, vrlo vjerojatno ne raspolažete s mnogo novca što vam znatno ograničava mogućnosti. No, uz malo truda moguće je pronaći i neke besplatne stvari koje su uz to i jako korisne. Ako ste uvijek voljeli učiti jezike, a tečajevi su vam preskupi, postoji jednostavno rješenje za vas. Sve što vam je potrebno je pristup internetu.

Znanje stranih jezika otvara vam nove svjetove i nove mogućnosti, a jednostavan način da krenete učiti jezike su online servisi za učenje jezika. Najbolja stvar kod njih je ta što su oni besplatni!

Na stranici Duolingo.com postoji mogućnost učenja 21 jezika, a registracija je jednostavna. Prijava je moguća uz pomoć postojećih profila na Facebooku i Googleu, a ako se ne želite prijaviti na taj način, moguća je i klasična registracija.

Kada se registrirate na stranicu prvo postavljate minimalne dnevne ciljeve učenja. Ovisno o vašoj želji za učenjem možete krenuti od samo 5 minuta dnevno na više. Kada izaberete dnevni cilj dolazi se do odabira kompleksnosti učenja, što ovisi o tome imate li kakvu podlogu kod određenog jezika ili ste pravi početnik.

Kao i kod stranice Duolingo, na stranici Busuu prijaviti se možete s profila na Facebooku i Googleu kao i klasično uz pomoć vaše e-email adrese. Na raspolaganju vam je 12 jezika za učenje, a na ovoj stranici postoji i premium dio koji se plaća, što znači da vam neće biti dostupne neke stvari na stranici.

Kada se prijavite na stranicu, prvo što vas pitaju jest koji jezik želite naučiti. Odabirom jezika dolazi se do sljedećeg upitnika. Tu vas pitaju učite li jezike zbog putovanja, posla ili kulturnog izdizanja. Učenju možete pristupiti kao početnik ili možete kratkim tekstom testirati znanje.

Ako ste pravi znalac u nekom jeziku, postoji mogućnost i da pregledate pisane radove drugih korisnika i ispravite ih te im na taj način pomognete.

Stranica Memrise.com ima više od 300 tisuća tečajeva, a stranica ima milijune korisnika. Kao i kod prethodnih stranica, pristup je moguć uz profile s Googlea i Facebooka te uz klasičnu registraciju. I na ovoj stranici postavlja se dnevni cilj, a ako redovito ostvarujete ciljeve, za to ćete biti nagrađeni bodovima i značkama.

Ova stranica ima najveću bazu jezika, a u učenje su uključeni i kratki videozapisi na kojima osobe izgovaraju riječi koje vi morate prepoznati i izabrati točan odgovor. Učenje je brzo i zabavno, a gradivo se utvrđuje slušanjem i prepoznavanjem riječi koje katkada morate i upisati.

Svatko tko se prijavi dobije profil na ovoj stranici koja djeluje kao društvena mreža pa je moguće pratiti osobe i njihov razvoj. Postoji i PRO dio na stranici koji se naplaćuje, no tom djelu moguće je pristupiti i od samo 9 dolara mjesečno što je oko 60 kuna.

Sigurni smo da imate veliku volju za učenjem jezika, no imate li i priključak za internet? Svim CARNet korisnicima dostupna je VIP-ova tarifa Mobilni Internet XL u kojoj 30 GB dobijete za 159 kuna mjesečno.

I još nešto - na ovu brzinu možeš se navući bez straha, jer u CARNet ponudi mjesečna naknada ostaje ista, bez obzira na to uzimaš li tarifu s ugovornom obvezom ili bez nje!

Odlučiš li se za ugovornu obvezu uz tarifu Mobilni Internet XL, možeš uloviti i super uređaje po niskim cijenama: odaberi Alcatel Plus 10 ili ZTE Wireless modem MF910V na koji se može spojiti do 15 uređaja i u Vipu otkrij svoju 4G točku – bilo kada, bilo s kim!

Sadržaj omogućio Vipnet

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije