Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Škola sambe

Anny Alves: Dišem sambu, živim od sambe i za sambu

Anny Alves: Dišem sambu, živim od sambe i za sambu
Foto: Ivan Marinković
1/10
27.11.2017.
u 09:00

Anny: "Hrvatice jako brzo uče, jako su pažljive i pristupaju sambi s puno ljubavi i poštovanja".

U četvrtak 16.11.2017. u Beleza Brazilian Baru u Tuškanovoj 37, Zagreb, jedina je škola sambe u Hrvatskoj proslavila svoj prvi rođendan. Anny Alves škola sambe je najesen 2016. pokrenula Brazilka sa zagrebačkom adresom, Anny Alves, a na proslavi u četvrtak su se predstavile dvije grupe učenica, početna i napredna. Proslavu su uveličale članice hrvatskog vokalnog ansambla koji izvodi isključivo brazilsku glazbu Bossa banda, uz Marco Antonio da Costa Duo (Brazil/Austrija).

Foto: Ivan Marinković

Anny Alves škola sambe trenutno broji 32 stalne članice, a evo što o svojim učenicama kaže Anny: "Hrvatice jako brzo uče, jako su pažljive i pristupaju sambi s puno ljubavi i poštovanja". Anny i sama priznaje da ju je bilo jako strah prilikom otvaranja vlastitog studija, pogotovo uzevši u obzir da je brazilska kultura na ovim prostorima velika nepoznanica, međutim već sada godinu dana kasnije ima samo riječi pohvale, i kaže da joj se ostvario veliki san: "Još kao tinejdžerica sam govorila svojoj obitelji da ću jednog dana živjeti izvan Brazila. Međutim, nisam ni slutila da će se to dogoditi zahvaljujući sambi. Danas dišem sambu, živim od sambe i za sambu".

Anny redovito putuje u Brazil u posjet obitelji, ali i na razne seminare sambe na kojima želi što više naučiti i prenositi svoje znanje dalje na svoje talentirane učenice. O školi možete saznati više na www.samba.hr, FB: Anny Alves škola sambe, a možete nas pratiti i na Instagramu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije