Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANKETA

PITANJE DANA Osjećate li se i vi vrlo sigurno u Hrvatskoj?

shutterstock
03.10.2023.
u 12:30

Mislite li vi da je Hrvatska sigurna zemlja? Odgovorite nam u našoj velikoj anketi!

Kao što smo ranije pisali, Hrvatska je na visokom 14. mjestu na popisu najsigurnijih zemlja na svijetu Global Peace Indexa. Sastavio ga je Institut za ekonomiju i mir, a poredak uzima u obzir statistike poput broja ubojstava i zatvorenika, terorizma, vojne moći i međunarodnih sukoba.

Prvo je mjesto na ovom popisu zauzeo Island, a Hrvatsku su još iza sebe ostavile Danska, Irska, Austrija, Slovenija, Švicarska, itd. Zemlje s područja Balkana sve su ostale daleko iza Lijepe Naše što se tiče sigurnosti pa je tako Sjeverna Makedonija zauzela 38. mjesto, Albanija 40., a Crna Gora 45. Bosna i Hercegovina tek je na 61. mjestu, ali još uvijek spada u ''zelenu zonu'' sigurnih zemalja, dok su Srbija na 65. i Kosovo na 70. mjestu tek u srednjoj, ''žutoj zoni'' sigurnosti i mira.

VEZANI ČLANCI: 

Većina vas je u komentarima pisala kako se u Hrvatskoj osjeća sigurno i kako smatraju cijelo područje Europe jednim od najsigurnijih u na svijetu. No, bilo je i onih koji smatraju da Zagreb više nije ono što je nekada bio i ne misle da je glavni grad sigurno mjesto, ali i onih koji se noću ne osjećaju sigurno na ulicama naše države. Mislite li vi da je Hrvatska sigurna zemlja? Odgovorite nam u našoj velikoj anketi!

Komentara 10

Avatar votum
votum
12:46 03.10.2023.

Hrvatska zaslužuje mjesto pri samom vrhu te ljestvice! Tvrditi da je Njemačka npr. sigurnija od Hrvatske je komično.

Avatar vila velebita
vila velebita
12:47 03.10.2023.

Lako je za migrante, najvažnije je narko bosove i tržište drogom, te naše podzemlje držati pod kontrolom!!!

FR
franjo
14:59 03.10.2023.

Osjećam se sigurno ali u prometu ne!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije