Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prva cenzura

Amerikanci su cenzurirali ovu naslovnicu s Andrejem Pejićem

andrej (1)
Dossier
16.05.2011.
u 23:01

Knjižare su od nas tražile da časopis omotamo u neprozirne folije ako ih i dalje mislimo prodavati kod njih, kaže Skye Parrott, kreativni direktor Dossiera

Model poznat po svom androginom izgledu Andrej Pejić "zaradio" je prvu cenzuru. Naime, poznati američki lanac knjižara Barnes & Noble odlučio je sa svojih polica povući najnovije izdanje časopisa Dossier, koji se bavi modom, dizajnom i kulturom, prenosi Elle.com.

Na naslovnici je crno-bijela art fotografija mladog Andreja, raskopčane košulje te s kosom uvijenom viklerima. Čini se kako je to za američku knjižaru bilo previše.

– Tražili su da časopis omotamo u neprozirne folije ako ih i dalje mislimo prodavati kod njih. Objašnjenje je otprilike bilo da, iako znaju da je Andrej muškarac, izgleda kao žena – govori Skye Parrott, kreativni direktor i suosnivač Dossiera, koji smatra kako će se na taj način smanjiti prodaja časopisa.

– To je samo gol muškarac na naslovnici, što se stalno objavljuje bez da ga se prekriva folijom. Nije slučajno da su to od nas zahtijevali samo u Americi. Mislim da je ljudima bilo neugodno zbog te igre spolova jer Andrej u tijelu izgleda kao muškarac, a u licu kao žena i u obje je varijante prekrasan. Ja mislim da je naslovnica upravo zbog toga zanimljiva – rekao je Parott.

Podsjetimo, Andrej Pejić, 19-godišnjak hrvatskog podrijetla koji od malih nogu živi u Australiji, postao je iznimno poznat nakon kampanje koju je odradio za Jeana Paula Gaultiera. Njegov androgini izgled omogućio mu je već mnogo revija prestižnih dizajnerskih imena, a hvale ga i ugledni svjetski modni magazini.

Komentara 12

OB
-obrisani-
00:34 17.05.2011.

Ovdje izglea kao anoreksična butra i siguran sam da je to razlog!

Avatar patkovic
patkovic
01:53 17.05.2011.

uči dijete školu i nedaj se pederisat a od slikanja se nećeš leba najest

UT
utatica
07:56 17.05.2011.

Vrlo su konzervativni kad su njihova dejca u pitanju i štite je od od perverzija, pronografije, pederastije a našoj je djeci nameću!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije