Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hormoni

Alarmirajući znakovi nakon kojih morate provjeriti vrijednosti štitnjače

tužna žena
Foto: Thinkstock
02.10.2014.
u 16:25

Sigurno ste se u posljednjih mjesec dana bar jedan dan osjećali umorno, naduto i nervozno...

Sigurno ste se u posljednjih mjesec dana bar jedan dan osjećali umorno, naduto i nervozno. Ne brinite, radi se o hormonima. I vjerojatnom PMS-u. Ovakvo raspoloženje ponekad je normalno, no ako ste stalno u disbalansu, trebali bi provjeriti vašu štitnjaču. Huffington Post donosi pet alarmantnih simptoma kad su u pitanju problemi sa štitnjačom.

Umor

Ako ste umorni kasno navečer, prije stresnih ispita ili zbog premalo sna – sve je u redu. Treba vam samo odmor. No, ako ste stalno umorni, dobivate na težini te vam se mijenja metabolizam, moguće da imate problema sa štitnjačom. Svi smo mi umorni, no ako vam nije sve jednostavno objašnjivo, konzultirajte se s doktorom.

Promjene na koži

Ako ste dobili jedan prištić, nije ništa. – Akne kod odraslih, pogotovo ako se javljaju u donjem dijelu lica, mogu imati veze s visokom razinom testosterona.

Dlakavost

Ako odjednom i naglo dlakavite na svim područjima tijela, pogotovo rukama i prsima, provjerite hormone.

Promjene u ciklusu

Baš kao i kod umora, i promjene u ciklusu mogu imati razne uzroke. No, ako se usto javlja gubitak težine i pojačana dlakavost – vrijeme je za uzbunu.

Noćno znojenje

Ako u sobi nije jako toplo, neobično je da se budite okupani znojem. Uzrok može biti i u niskim razinama estrogena i neredovitoj ovulaciji.

>>Bolesna štitnjača ne mora značiti život s ograničenjima

>>Što kada vas muči štitnjača? 450 Hrvata svake godine oboli od karcinoma štitnjače

Ključne riječi

Komentara 1

PF
Peregrine Falcon
18:21 02.10.2014.

Ukoliko ne znači ako. Sva ova ukoliko zamijenite s ako.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije