Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
naseljavanje

Ako se odlučite živjeti na ovom otoku, plaćat će vam 500 eura mjesečno

Antikythera
Foto: Getty Images
1/2
04.07.2019.
u 13:57

Navodi se i da je na otoku ograničen izbor namirnica koje možete kupiti, ali je zato neograničena mogućnost relaksacije i odmora.

Mnogi će za svoje ljetovanje birati lokacije na kojima nema gužvi i previše ljudi, no čak i tijekom ljetnih mjeseci jedan otok prekrasnog krajolika ipak ostaje gotovo prazan.

Riječ je o grčkom otoku Antikiteri, smještenom između Krete i Kitere, a obiteljima koje se odluče preseliti ovamo, otočka uprava plaćat će mjesečno 500 eura kao poticaj za ostanak na otoku. 

Do ove ideje došli su čelnici zbog nedostatka stanovnika na otoku, naime, tek je 24 stanovnika. 

"Antikitera jedan je od najmanjih, netaknutih i nenaseljenih otoka", piše na službenom turističkom portalu. 

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Navodi se i da je na otoku ograničen izbor namirnica koje možete kupiti, ali je zato neograničena mogućnost relaksacije i odmora.

Ovaj otok udaljen je 45 minuta od Atene, površine 52 četvorna kilometra, nudi ograničen izbor smještaja, odnosno tek je jedan apartman oglašen na Airbnbu. 

Život zimi na otoku nije lagan, ali ipak, gradonačelnik otoka Andreas Charchalakis izjavio je za grčki portal iefimerida.gr kako je otok zaista prelijep te se nada da će poneka obitelj ipak odlučiti doći živjeti kako bi se konačno na otoku mogao čuti dječji smijeh.

"Prije nekoliko dana na otok je došla obitelj s troje djece i otok je odjednom postao živ", istaknuo je gradonačelnik. 

Na sličnu ideju došli su prije nekoliko mjeseci i čelnici na jugu Italije, na Siciliji, nudeći onima koji će doći živjeti na to područje mogućnost kupnje nekretnine za cijenu od samo jednog eura, uz uvjet da će je obnoviti o svojem trošku.

Pogledajte i video: Ispala joj kosa nakon blajhanja pred kamerom

 

Ključne riječi

Komentara 3

TH
than
15:01 04.07.2019.

Nekretnine za 1€, zemljišta za prenamjenu koliko želiš... Dušu dalo za jednog našeg ministra.

DU
Deleted user
15:27 04.07.2019.

Pa život uz i na moru je surov. Samo ga nadrealisti uspoređuju sa dva tjedna odmora ljeti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije