Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novo otkriveno...

Ako niste igrali Monopoly po ovim pravilima, niste ga ni igrali kako treba

Shutterstock
21.12.2021.
u 15:30

Zato ste vjerojatno često i gubili...

Jedna od društvenih igara koje nerijetko izazivaju sukobe u društvu i obitelji je, bez sumnje, Monopoly. Osim što dugo traje jedna runda, ova igra ima niz pravila koje mnogi, i nakon puno igranja, nisu usvojili - a za neka nisu niti znali do sada.

Kako prenosi The Sun, tvorci igre otkrili su nekoliko pravila za igranje koji vas neće voditi prema gubitku, baš suprotno. Prije nego izvadite ovu igru za blagdansko okupljanje, pročitajte ih.

Zemljište možete kupiti uvijek
Mislite da se zemljište može kupiti samo ako stanete na njega? Ne, kupovina zemljišta otvorena je kada bilo koji igrač stane na njega jer se drugi mogu uključiti u aukciju. "Ako jedan igrač stane na polje i ne želi ga kupiti, bankar otvara aukciju i prodaje ga za najbolju ponudu. Svi igrači, uključujući i onog koji je prvo odbio kupiti, mogu se uključiti." Dakle, svako polje može biti vaše, bilo da na njega stanete vi ili netko od drugih igrača.

Upalite zvuk! 😂😉 Dikobraz George uživa u batatu za ručak

Polje "besplatni parking" ne donosi nikakve nagrade
Izvlačite karticu Državne banke svaki put kada stanete na besplatan parking? Nažalost, ovo je potpuno pogrešno i suprotno je pravilima: "Igrač koji stane na ovo polje ne dobiva nikakav novac, zemljište, nikakvu nagradu. Ovo je samo besplatno 'stajalište za odmor'", kažu tvorci.

Hasbro godišnje dobije stotine pitanja vezano za ovo polje, unatoč tome što su pravila u svakoj kutiji za igru. Besplatno parkiranje zamišljeno je kao prostor gdje se igrač može zaustaviti, bez najma, ali neki igrači odlučuju igrati po svojim, 'kućnim' pravilima, pa si prilagode igru kako njima odgovara.

Izvucite najbolje iz odlaska u zatvor
Iako ste u zatvoru i dalje možete primati najamninu za sva svoja zemljišta. "Dok ste u zatvoru možete kupovati i prodavati zemljišta, kuće, hotele i prikupljati najam od igrača koji vam stanu na polje. Jedina kazna, dok ste u zatvoru, je nemogućnost micanja pijuna, odnosno nastavljanje igre. Sve što ste do tada napravili - vrijedi." Koliko je loše to što zaostajete prema cilju u odnosu na druge, dobra stvar je što skupljate novac od drugih, a vi ništa ne plaćate jer se ne mičete s polja.

Ljudi putem interneta pokazali kako izgleda rad od kuće s ljubimcima

1/12
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije