Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odmah na sunce

Ako imate veći trbuh, vjerojatno vam nedostaje ovog vitamina

Salo na trbuhu
Foto: Thinkstock
25.06.2018.
u 11:14

Podsjetimo i da pretilost povećava rizik od infarkta, moždanog udata i prerane smrti.

Pretilost je prijetnja zdravlju, a još jedan dokaz u prilog toj činjenici je istraživanje koje je pokazalo da osobe koje imaju masne naslage na trbuhu imaju manje razine vitamina D.

To povećava rizik od razvijanja masne jetre, ali samo kod muškaraca. Kod žena to nije slučaj, pokazali su rezultati istraživanja. 

Ostalo je, zasad, nejasno je li pretilost i uzrok deficijencije vitamina D, no ostaje činjenica da pretile osobe ga nemaju dovoljno. 

Ranija istraživanja pokazala su da nedostatak vitamina može uzrokovati artritis, astmu i dijabetes tipa 1 te slabljenje imunološkog sustava.

Kako bi prepoznali da vam u organizmu nedostaje spomenutog vitamina, an to vam mogu ukazati simptomi poput mišićne boli i slabosti te boli u kostima. 

Podsjetimo i da pretilost povećava rizik od infarkta, moždanog udata i prerane smrti. 

Pogledajte i galeriju 10 stvari koje baš nikad ne biste smjeli staviti u mikrovalnu!

Salo na trbuhu
1/11

Komentara 1

Avatar Nadan Vidošević
Nadan Vidošević
13:14 25.06.2018.

meni je to od pive...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije