Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pametna naljepnica

Ako imate problema sa srcem ili ne možete spavati, ovaj flaster je rješenje!

BaoLab
29.08.2019.
u 14:33

Uređaj se u potpunosti prilagodi koži, a mjeri otkucaje srca, korake i disanje

Pomalo futuristički izum koristit će se prvenstveno kod pacijenata koji imaju probleme sa srcem, ali i onih koji ne mogu spavati, a čije se aktivnosti trebaju pratiti. Naljepnica je potpuno fleksibilna i stavlja se na ruku, a senzori mjere najvažnije funkcije tijela.

Foto: BaoLab

Osmislili su ga znanstvenici sa sveučilišta Stanford, a cilj im je bio stvoriti nešto moderniji i ugodniji sat kakav još ne postoji. Prikupljeni podaci se šalju pomoću Bluetootha na mobilni telefon osobe koja na sebi nosi naljepnicu, piše Daily mail. 

"Platforma može analizirati razne signale (puls, disanje i kretanje tijela) i na taj način može pratiti zdravstveno stanje osobe", rekli su znanstvenici. Do sada je ovaj drugačiji pametni sat isproban na jednoj osobi, a vjeruje se da će se u budućnosti sve više koristiti.

Pogledajte ljubavne savjete s Trešnjevačkog placa:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije