Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opasno!

Ako čistite svoj dom izbjeljivačem, ovo nikako ne smijete uraditi

Čišćenje
Foto: Getty Images
1/4
03.01.2019.
u 07:00

Ponekada je potrebno posegnuti za dezinfekcijskim sredstvima, ali treba biti oprezan i čitati upute za korištenje.

Ako sami čistite svoj dom, zasigurno imate različita sredstva za čišćenje koja kombinirate za različite površine.

I dok sve više ljudi bira prirodna sredstva za čišćenje svog doma, posebice ako u njemu borave djeca i kućni ljubimci, mnogima je ipak omiljeno sredstvo za čišćenje - izbjeljivač.

Mješavina soka od limuna i ocat dobri su za ribanje prljavštine s pločica, no samo će djelomično eliminirati bakterije i gljivice. Virus gripe, primjerice, preživjet će na površini tretiranoj spomenutom mješavinom.

Ponekada je potrebno posegnuti za dezinfekcijskim sredstvima, ali treba biti oprezan i čitati upute za korištenje.

Jedna žena to nije učinila i dovela se u vrlo opasnu situaciju. Dominique Heath željela je odčepiti wc-školjku je u namjeri da nađe što učinkovitije sredstvo, kombinirala izbjeljivač sa sredstvom za odčepljivanje. 

Pri tome se dogodila kemijska reakcija pri kojoj se oslobodio opasan plin, a koji se u nekada koristio i kao kemijsko oružje u ratovima, piše Mirror. 

Ubrzo su Dominique počele peći oči i grlo te je pozvala pomoć. Vatrogasci su brzo evakuirali sve iz njenog doma, ali i dio ulice. 

Kako se i vama ne bi dogodilo isto, pažljivo čitajte upute za korištenje na proizvodima za čišćenje i svakako nemojte kombinirati više sredstva za čišćenje odjednom, posebice ne izbjeljivač i jabučni ocat jer će proizvesti istu reakciju kao i kod Dominique. 

Uporaba izbjeljivača istovremeno s proizvodima za čišćenje koji sadrže amonijak, može negativno djelovati na vaše zdravlje i uzrokovati simptome poput kašlja, mučnine, kratkoću daha te čak i upalu pluća.

Pogledajte i galeriju Voće treba jesti samo svježe? I ostali mitovi o hrani u koje bismo trebali prestati vjerovati

Čišćenje
1/5

Komentara 2

DU
Deleted user
08:48 03.01.2019.

da li se s tim izbjeljivacem moze i anus izbjeliti??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije