Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slova kao ukras

Abeceda za uređenje doma

letter (1)
Foto: Arhiva VL
1/14
16.09.2011.
u 10:31

Dok prvašići u školama počinju sustavno svladavati abecedu slovo po slovo, dizajnerima je u "slovkanju" najvažnija kreativna sloboda

Vještina čitanja i pisanja zahtijeva pridržavanje određenih pravila, no dizajneri si mogu dopustiti takvu slobodu da slova “izmiksaju” u neke nove oblike pisane komunikacije. Bilo da je riječ o posve razumljivim porukama ili tek nasumično “razbacanim” slovima, takvi su dekori pravo stilsko osvježenje za prostor.

Selab potpisuje iznimno jednostavne, a efektne dekore: samostojeća ili viseća metalna, porculanska, svjetleća slova... koja možete postavljati i kombinirati kako god poželite. Sličnom su se idejom slova pretvorila u poznate “abecedne” stoliće Andrew Martin.

Vrlo je živopisan motiv rukopisa, koji se pojavljuje na dekorativnim tkaninama, tapetama, sagovima... Tako je poznati britanski ilustrator i pisac Quentin Blake ukrasio tapete Osborne&Little, a dizajner Joaquim Ruiz Millet “provukao” je rukopis kroz istoimeni vuneni sag Manuscrit, kojeg je osmislio za proizvođača Nani Marquina. 3Suisses nudi pak posteljinu-pisanku.

Dizajner Tom Dixon za Cappellini potpisuje limitirano izdanje stolca S-Chair koji je odjeven u tkaninu s upadljivim motivom slova u raznim kombinacijama boja. Slova se pojavljuju na zrcalima i frontama namještaja, a zgodna je dosjetka zidni sat kojeg je osmislio Michael Koenig. Umjesto brojki otisnuta su slova koja tvore poruku It’s your time - ovo je tvoje vrijeme.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije