Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Modna retrospektiva

15-godišnji modni teatar Johna Galliana u Diorovoj kući

dior
Foto: Madame Figaro
1/10
12.04.2012.
u 00:01

I dok svi očekuju kako će novi kreativni direktor Diora unijeti minimalistički val, Galliano svakako zaslužuje gromoglasan pljesak na kraju svoje 15-godišnje modne predstave u toj modnoj kući

Nakon što je Christian Dior prije nekoliko dana službeno potvrdio da je belgijski dizajner Raf Simons novi kreativni direktor te modne kuće, Galliano je u Dioru definitivno spustio zavjesu svoga modnog teatra koji je trajao od 1996. pa sve do 2011. godine. Time su konačno "ušutkana" nagađanja o tome tko će naslijediti Galliana, a u igri su bili Riccardo Tisci, Hedi Slimane (koji je otišao u YSL), Haider Ackermann, Stefano Pilati (oko kojeg se počelo brujati kako odlazi u Armani) i Alber Elbaz.

Bivši kreativni direktor Jil Sander, koji će prvu kolekciju za Dior predstaviti na Paris Couture Weeku u srpnju, unijet će u dotadašnji Diorov modni svijet, kako tvrdi, minimalizam na profinjen način:
– Nije pogrešno da me nazivaju minimalistom, ali je pogrešno ako me zovu samo minimalistom. Ja sam inače vrlo romantičan – rekao je Simons, a to pokazuju i njegove prekrasne kreacije za Jil Sander.

U Dioru ističu da će ih Simons odvesti u 21. stoljeće, no unatoč svemu mora se odati počast Gallianovoj sklonosti ekstravaganciji i ekscentričnosti koju su svi voljeli - od Madonne i Cate Blanchett do Tilde Swinton i Charlize Theron. Teatralnost i ženstvenost bile su njegove dvije misao vodilje te je uvijek isticao kako je njegova uloga u cijeloj modnoj priči zavoditi. Britanski "enfant terrible" bio je prvak u privlačenju pozornosti modnim spektaklima, a posljednjih je godina bio odan iznimno sofisticiranim kreacijama te se vratio Diorovim korijenima fokusiravši se na stilske ikone poput jakne "bar" koju su prvi put kreirali 1947. (prepoznatljiva je po jednostavnom kroju koji prati tijelo, no nakon istaknutog struka kroj se širi poput pepluma do kukova).    

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije