Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
počnite raditi na sebi

12 nevjerojatnih trikova koji će promijeniti vaš život

Sreća
Foto: Thinkstock
05.05.2015.
u 07:54

Želite biti bolja i uspješnija osoba, a nikako vam to ne ide za rukom? Možda je vrijeme da promijenite neke stvari jer ništa se ne događa bez razloga

Nezadovoljni ste životom? Želite biti bolja i uspješnija osoba, a nikako vam to ne ide za rukom? Možda je vrijeme da promijenite neke stvari jer ništa se ne događa bez razloga.

Znate kako kažu, svako zašto ima svoje zato. Stoga vam donosimo 12 nevjerojatnih, a zapravo vrlo jednostavnih trikova koji će promijeniti vaš život i učiniti vas mnogo sretnijima i zadovoljnijima.

1. Prestanite pokušavati sve pobijediti. Ovo je najveći izazov za većinu ljudi, no opsesija da u svemu moramo biti najbolji i uvijek u pravu može i loše utjecati na naš život. Idući put kad budete pokušavali dokazati da ste vi u pravu, zastanite, duboko udahnite i zapitajte se: Koga ja to zapravo pobjeđujem? Bilo da je riječ o pobjeđivanju partnera/partnerice, svekrve, punice, brata, sestre, prijatelja, susjeda. Nekad možemo biti puno uspješniji ako se samo prepustimo i uživamo u odnosu s drugima i ne zamaramo se sa svakom sitnicom.

2. Prestanite upotpunjavati druge cijelo vrijeme. Ako tijekom razgovora s partnerom, na poslu ili s prijateljima stalno imate potrebu ''nadograđivati'' tuđe ideje, prestanite to raditi. Neki ljudi zbog toga će se osjećati loše, a u vama će vidjeti prijetnju.

3. Kada tražite feedback, odnosno mišljenje o sebi, uvijek pitajte: Kako za tebe mogu biti bolji partner, prijatelj, poslodavac, radnik, otac, majka, kći...?

4. Ako želite nešto promijeniti, morate slijediti upute! Ovaj korak je jako važan jer ako ga ne slijedite, od promjena vjerojatno ništa neće biti.

5. Kvalitetna komunikacija ljepilo je koje drži sve na okupu. Konstruktivnim razgovorom i idejama te poticanjem drugih na to uistinu možete poboljšati komunikaciju sa svima oko vas.

6. Ni najbolji trener na svijetu ne može pomoći osobi koja to ne dopušta. Ovo su četiri pokazatelja da se suočavate s takvom osobom: ne misli da ima problem, stalno ima pogrešnu strategiju organizacije, radi krivi posao, misli da su svi drugi problem.

7. Vjera u sebe i samopouzdanje može nas učiniti vrlo uspješnima, no ne treba pretjerivati u tome jer se zbog toga jako teško možemo odlučiti na promjene.

8. Mnogi lideri često misle da trebaju zadati što više i više zadataka kako bi bili još produktivniji. No to nije istina. Tajna je u učinkovitosti zadatka kojih katkada ne treba biti previše.

9. Jednom kada spoznamo da "život nije fer" postat ćemo puno učinkovitiji u utjecanju na druge i napravit ćemo pozitivne promjene.

10. Često postoji velika razlika između toga što vi mislite da jeste i osobe kakvom vas drugi vide. Ovo vas može unazaditi. Pokušajte se uistinu ponašati prema zadanim vrijednostima i to vas može dovesti do velikog uspjeha.

11. Promjena ponašanja težak je posao i zahtijeva određeno vrijeme. Ako želite biti bolja osoba ili radnik, morate poraditi na tome.

12. Trenutak kada prestanete težiti nečemu i počnete živjeti na "staroj slavi" trenutak je kada, u najboljem slučaju, vaše promjene staju, a u najgorem, počnete se vraćati na ono staro.

>> Devet jednostavnih stvari koje možete učiniti da biste bili sretniji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije