Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
19.10.2013. u 14:00

U TV antologiju ulazi scena gdje se direktor DIV-a baca na beton i gandijevski zauzima lotos pozu

Neprocijenjiva je scena kad Tomislav Debeljak, direktor DIV-a, u kameru RTL-a govori da je situacija u splitskom škveru fenomenalna, da se ne zaoštrava i da je super. Bolja od te scene samo je ona sljedeća, kad uz dijabolični smijeh u mikrofon viče: \"Idemo raditi brodove\". Trenutak kasnije, u kadru je odrasli muškarac koji plače i baca se po podu, jedan od 254 radnika koji su u pet ujutro SMS porukom doznali da više nemaju posao. Mangupi s RTL-a u prilog montiraju jučerašnju snimku, gdje direktor svoje radnike naziva teroristima. Sinoć energično tvrdi da to nikada nije rekao. Briljantno. Nova TV odlazi korak dalje. Emitiraju kadar koji ulazi direktno u televizijsku antologiju, gdje se rečeni Debeljak baca na beton, gandijevski zauzima lotos pozu i grli očajnog radnika.

Situacija je, što reče, fenomenalna, jedna od onih gdje novinari tiskanih medija uz svu svoju riječitost ne mogu ni izbliza parirati elektronskim. Jer, samo kamera može zabilježiti scenu kad Nadan Vidošević, prvi šarmer HGK-a, na pressicu stiže s kulisom od njih pet, od nelagode i straha izbezumljenih žena, koje dotad nije ni primjetio na hodniku. Šeretski nasmijan, kao i Debeljak, opušten, igra na kartu \"lep kao greh\", priča besmislice i ne dopušta novinarska pitanja, srećom, na ono Ivane Pezo Moskaljov (\"zar je moguće da ništa niste znali?\") njegova mangupska narav ne može odšutjeti. \"Muž zadnji dozna\", lakonski će hrvatski Clooney, jer neće ostati na ulici. Uvijek može kod Debeljaka u škver, on će mu dati posla, pa mogu skupa raditi brodove.

>> Debeljak odgovorio radnika škvera od štrajka glađu

PLUS

Glazbeni dokumentarac \"Sevdah\", lirsko i vizualno putovanje Bosnom u produkciji RTVBIH, odličan je putokaz našim dokumentaristima kako se radi posao.

MINUS

Prilog od pola minute na HTV-u za ubojiti zvončić koji se 18 godina skrivao na krovu Dječje bolnice? Bit će da su zakasnili na teren, drugog objašnjenja nema.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?