Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lisinski subotom

Zvijezda svjetskih pozornica Elena Mosuc otvara sezonu Lisinskog

lipanovic mosuc
Davor Puklavec/PIXSELL
22.09.2012.
u 10:49

Rumunjska sopranistica u Zagrebu snima i CD uz Simfonijski orkestar i Zbor HRT-a

Svi pretplatnici ciklusa Lisinski subotom koji su lani uzalud čekali Elinu Garanču, kao i oni koji nisu vratili kupljene ulaznice za dva put otkazani koncert te slavne mezzosopranistice, večeras će dobiti dostojnu zadovoljštinu.
Na pozornicu Lisinskog, uz Simfonijski orkestar i Zbor HRT-a pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića, izaći će hrvatskoj publici dobro poznata operna zvijezda, rumunjska sopranistica Elena Mosuc.
Ovog je ljeta u Salzburgu, kako piše New York Times, s velikom sigurnošću svladala vokalnu pirotehniku Zerbinette, uloge koja je osobito zahtjevna i teška u prvoj verziji Straussove “Ariadne na Naxosu”. Nakon Zagreba čeka je Rigoletto u milanskoj Scali gdje je zvijezda postojanog sjaja. Potom će se u Zürichu, gdje i živi, okušati kao Nedda u operi “Pagliacci”, a u Bruxellesu je čeka debi u još jednoj virtuoznoj belkantističkoj roli, naslovnoj ulozi Donizettijeve “Lucrezije Borgije”.
Zagrebački koncert bit će prava koloraturna parada zato što slavna pjevačica u Lisinskom ovih dana snima i materijal za svoj novi CD na kojem se želi predstaviti upravo u zahtjevnim rolama majstora bel canta Rossinija, Bellinija i Donizettija.
- Još prije deset godina u veronskoj Areni sam pjevajući Traviatu upoznala maestra Lipanovića. On je jedan od rijetkih dirigenata s istinskim osjećajem za bel canto i zato sam upravo s njim željela snimiti CD s tim repertoarom - objasnila nam je svoj dolazak u Zagreb Elena Mosuc koja je presretna i zbog toga što na raspolaganju ima i Simfonijski orkestar i Zbor HRT-a.
U svakom slučaju, Lisinski ovim vraćanjem duga iz prošle sezone počinje još jedan pretplatnički ciklus koji trenutno nudi najatraktivniji i najraznolikiji izbor iz velikog svijeta glazbe.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije