Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljudmila Monastirska

“Zvijer” od pjevačice uz naše internacionalce

Ljudmila Monastirska
Goran Jakuš / Pixsell
04.11.2012.
u 16:31

Uza snagu glasa Monastirskoj nije nedohvatljiva ni vokalna suptilnost, posebna vrijednost večeri bili su nastupi naših internacionalaca maestra Ivana Repušića i bas-baritona Marka Mimice

Izravni prijenos Verdijeve “Aide” iz Metropolitana koji ćemo gledati 15. prosinca imao je u ciklusu Lisinski subotom izvrsnu uvertiru. Newyorška Aida Ljudmila Monastirska na svom nas je nastupu uz Simfonijski orkestar HRT-a počastila i slavnom Aidinom arijom “Ritorna vincitor”.
Ukrajinska sopranistica zvijer je od pjevačice, u onom najboljem i najmoćnijem smislu te riječi. U visine od kojih drugi strepe ona se uspinje s apsolutnom sigurnošću i lakoćom, a ponekad i silovitošću kojoj ne bi škodilo malo više kontrole i obuzdavanja tog moćnog instrumenta koji ima u grlu. Ali to očito ne smeta impresarijima Scale, Meta ili Covent Gardena koji se, kad je o Monastirskoj riječ, izgleda ipak vode geslom “najprije glas, a onda muzika”.
Monastirskoj ipak nije nedohvatljiva i vokalna suptilnost koju je iskazala osobito u somnambulističkom prizoru kao Verdijeva Lady Macbeth ili u ukrajinskoj narodnoj pjesmi a capella na bis.


Ipak, posebna vrijednost večeri bili su nastupi naših internacionalaca maestra Ivana Repušića i bas-baritona Marka Mimice koji je zaslužio vlastitu gala večer, uz obećavajući doprinos mlade sopranistice Ilijane Korać.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije