Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova rasprava protiv “aukcionara” Zorana Krivića

Zoran Krivić: Nisam krivotvoritelj

krivić
Ottone Novosel
01.12.2009.
u 17:55

Na iduću raspravu u postupku u kojem je Krivić optužen da je prodavao krivotvorine bit će pozvani i nakladnici iz Petrinje i Zagreba.

Na Općinskom sudu održana je rasprava protiv Zorana Krivića iz Zagreba, osumnjičenog da je 7. travnja 2006. na dražbi na lokalnom radiju prodao Križevčanki I. P. za 4500 kuna slike Ivana Lackovića-Croate i Mladena Veže. Kad ih je platila i preuzela posumnjala je da su krivotvorine i protiv Krivića podnijela prijavu za prijevaru. Svjedok obrane Duško Babić iz Zagreba, informatičar i nakladnik koji se predstavio kao privatni kolekcionar, izjavio je da je dobro poznavao pokojnog Lackovića kojem je čak izdao monografiju i 30-ak grafika.

Pošto je proučio slike koje su otvorene iz trostrukog omota, kamo ih je spremio Centar za vještačenja MUP-a, Babić je potvrdio autentičnost Lackovićeva potpisa i žigova na grafici. Pretpostavlja da ju je izdao neki Dragec, nekadašnji nakladnik iz Petrinje, kojeg će sud pozvati kao svjedoka, a četvrti put zvat će se i zagrebačkog uramljivača slika i nakladnika koji bi trebao potvrditi ili opovrgnuti izvornost jedne Vežine serigrafije, a dosad se nije odazivao pozivima na ročišta.

Inače, Krivić je dobivao na dar grafike i serigrafije od Babića, drugih nakladnika i umjetnika da bi im, rečeno je, promovirao umjetnost ili galerije. Navodno nitko nije prigovarao na autentičnost slika, osim što su neki znali biti nezadovoljni kupljenim na neviđeno, pa bi im Krivić vratio novac ili zamijenio sliku. On smatra da nije kriv, a kako nam je rekao, smeta mu što ga prati glas da prodaje krivotvorine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije