Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova knjiga: Karen Hamilton "Žena izsnova"

Žene slične ovoj junakinji možda ne ubijaju, ali žive tu oko nas

Foto: Arhiva Stilus
19.01.2019.
u 13:39

Kada se u kinima pojavio film “Kobna privlačnost”, svaki iole misleći muškarac zapitao se postoji li mogućnost da u svom (preljubničkom) životu naleti na osobu sličnu liku koji je maestralno odglumila Glenn Close. Sada, nakon što se roman “Žena iz snova” Karen Hamilton (Stilus, urednik Branko Matijašević, prijevod Jelena Pataki, 99 kuna) pojavio pred hrvatskim čitateljima, taj strah raste na entu potenciju.

Priča je to o posesivnosti, patološkoj ovisnosti o odnosu iz kojeg glavna junakinja ne samo da ne uspijeva izaći, već, kako raste njeno koprcanje u ljubavi koja postoji tek u njenoj mašti, postaje smrtonosno opasna.

Priča počinje naoko jednostavno: jedna se žena ne može pomiriti s činjenicom da ju je ostavio muškarac s kojim je zamišljala svoju budućnost. No, umjesto suza i očaja, ona djeluje. Već i prvi njen potez “miriše” na patološki usmjeren odnos s drugim ljudima jer ona odlučuje postati stjuardesa kako bi svog bivšeg dragog, koji je pilot, ne samo slijedila nego i špijunirala po cijelom svijetu.

Prvijenac Karen Hamilton tako progovara o svim onim ženama koje su spremne mijenjati sebe (do neprepoznatljivosti), a sve kako bi ih neki muškarac volio. Naravno, u toj je nakani njena junakinja ekstremna, ali činjenica da ona ubije suparnicu nimalo ne umanjuje konsekvencije koje ova priča ima u svakodnevnom životu, u ljubavima koje žive tu oko nas. Uvijek je žena ta koja se “mijenja”, koja je spremna na sve... baš kao što je uvijek žena ta koja teško prihvaća ideju da on jednostavno ne želi biti s njom. Uz to autorica donosi i zanimljiv opis života posada aviona koji mnogima od nas izgleda uzbudljivo i glamurozno, dok ona pokazuje onu drugu stranu: ljude izgubljene u vremenskim zonama, hotelima, samoći i velikim količinama alkohola.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije