Naslovnica Kultura Kazalište

Završio 24. Festival glumaca, evo tko je 'odnio' nagrade

I ove dodijeljeno je i niz nagrada pa je tako Nagrada Fabijan Šovagović za najbolju žensku ulogu dodijeljena glumici Eciji Ojdanić za ulogu u predstavi „Kako život“ Nine Mitrović u režiji Ivana Lea Leme i produkciji Kazališta Moruzgva iz Zagreba.
21. svibnja 2017. u 15:44 0 komentara 452 prikaza
Završen 24. festival glumaca
Foto: Branimir Bradarić

Dodjelom nagrada najboljim predstavama i glumcima u Vinkovcima je završen 24. Festival glumaca koje se održalo u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Intervju Publika nam se vratila, ove sezone ima je 80% više, a od 80-ih nije bio toliki interes za drame

Za najbolju predstavu procjenjivački sud, koji je bio u sastavu Izmira Brautović, Darko Janeš i Nedim Prohić, proglasili su predstavu „Kao na nebu“ u režiji Rena Medvešeka i produkciji Gradskog dramskog kazališta Gavella iz Zagreba. I ove dodijeljeno je i niz nagrada pa je tako Nagrada Fabijan Šovagović za najbolju žensku ulogu dodijeljena glumici Eciji Ojdanić za ulogu u predstavi „Kako život“ Nine Mitrović u režiji Ivana Lea Leme i produkciji Kazališta Moruzgva iz Zagreba.

Ista nagrada dodijeljena je i Miji Krajcar za ulogu u predstavi „I živjele su sretno“ Nine Horvat u režiji Frane Marije Vranković i produkciji Scene Gorica Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica. Nagradu za najboljeg glumca, koja također nosi naziv po Fabijanu Šovagoviću, dobili su  Vinko Kraljević za ulogu u predstavi „Kako život“ Željku Königsknechtu za ulogu u predstavi „Traži se novi suprug“.

Za najbolju mladu glumicu ili glumca do 28 godina, Nagrada koja nosi nazivi Ivo Fici, pripala je Aneti Matulić za ulogu u predstavi „Cabaret Splićanke“ Ivana Lea Lema u produkciji Gradskog kazališta mladih Split. Nagrada Nevenka Filipović, koja se dodjeljuje za najbolje ostvarenje u lutkarskim predstavama ili predstavama za djecu ili mlade, pripala je ansamblu predstave „Bijeli jelen“ Vladimira Nazora u režiji Tamare Kučinović i produkciji Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića iz Osijeka. Najboljoj predstavi festivala "Kao ne nebu" GDK Gavella  pripala je nagrada Vanja Drach.

23.04.2017., Zagreb - Marko Dukic, autor predstave Pustolovine Boleta Komete u izvedbi Nevid Teatra iz Banja Luke.  Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL Intervju Predstava je nastala na mojem entuzijazmu, jer inače bi koštala hrpu novca koju nijedan teatar u BiH nema Saša Broz Osvrt na prosvjed Saša Broz kritizirala Frljića: 'Jednu predstavu sam prespavala, ali to je umjetnička sloboda' Hrvoje Niče Predsjednik HSP AS-a: 'Vinkovci ne trebaju ničiju samilost, već uvažavanje projekata i ljudi'
Sigurnost na hrvatskim cestama
OSIGURANJE
Sigurnost na hrvatskim cestama

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.