Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u Vinkovcima

Završio 24. Festival glumaca, evo tko je 'odnio' nagrade

Završen 24. festival glumaca
Branimir Bradarić
21.05.2017.
u 15:44

I ove dodijeljeno je i niz nagrada pa je tako Nagrada Fabijan Šovagović za najbolju žensku ulogu dodijeljena glumici Eciji Ojdanić za ulogu u predstavi „Kako život“ Nine Mitrović u režiji Ivana Lea Leme i produkciji Kazališta Moruzgva iz Zagreba.

Dodjelom nagrada najboljim predstavama i glumcima u Vinkovcima je završen 24. Festival glumaca koje se održalo u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Za najbolju predstavu procjenjivački sud, koji je bio u sastavu Izmira Brautović, Darko Janeš i Nedim Prohić, proglasili su predstavu „Kao na nebu“ u režiji Rena Medvešeka i produkciji Gradskog dramskog kazališta Gavella iz Zagreba. I ove dodijeljeno je i niz nagrada pa je tako Nagrada Fabijan Šovagović za najbolju žensku ulogu dodijeljena glumici Eciji Ojdanić za ulogu u predstavi „Kako život“ Nine Mitrović u režiji Ivana Lea Leme i produkciji Kazališta Moruzgva iz Zagreba.

Ista nagrada dodijeljena je i Miji Krajcar za ulogu u predstavi „I živjele su sretno“ Nine Horvat u režiji Frane Marije Vranković i produkciji Scene Gorica Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica. Nagradu za najboljeg glumca, koja također nosi naziv po Fabijanu Šovagoviću, dobili su  Vinko Kraljević za ulogu u predstavi „Kako život“ Željku Königsknechtu za ulogu u predstavi „Traži se novi suprug“.

Za najbolju mladu glumicu ili glumca do 28 godina, Nagrada koja nosi nazivi Ivo Fici, pripala je Aneti Matulić za ulogu u predstavi „Cabaret Splićanke“ Ivana Lea Lema u produkciji Gradskog kazališta mladih Split. Nagrada Nevenka Filipović, koja se dodjeljuje za najbolje ostvarenje u lutkarskim predstavama ili predstavama za djecu ili mlade, pripala je ansamblu predstave „Bijeli jelen“ Vladimira Nazora u režiji Tamare Kučinović i produkciji Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića iz Osijeka. Najboljoj predstavi festivala "Kao ne nebu" GDK Gavella  pripala je nagrada Vanja Drach.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije