Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HUMANITARNI KARAKTER

Završio 20. Naj, naj, naj festival: Ovo su nagrađene predstave

Naj, naj, naj festival
01.03.2020.
u 19:10

Svih osam predstava bile su donatorske i u on-line prodaji.

Danas završeno 20. slavljeničko izdanje međunarodnog  Naj, naj, naj festivala, bilo je potpuno drugačije od svih dosadašnjih.

Održavao se u sklopu projekta  #naNAJače protiv vršnjačkog nasilja, te je u cijelosti bio posvećen vršnjačkom nasilju. Svih osam predstava bile su donatorske i u on-line prodaji. Kupnjom ulaznice po simboličnoj cijeni od 10 kuna gledatelji su se rado odazvali i popunili gotovo sve dvorane gdje su se predstave igrale, jer zajednički cilj je bio glasno progovoriti o nasilju u školama i financijski pomoći školskim projekatima protiv vršnjačkog nasilja u OŠ Bartula Kašića Zadar, OŠ Mihovila Pavlonovića Metković, OŠ Jure Turića Gospić, OŠ Ivana Rangera Kamenica i u OŠ Glina.

U nedjelju u 18 sati na svečanosti zatvaranja proglašeni su i najbolji umjetnici u sedam kategorija, a Naj, naj, naj nagradu kao i kompletan novi vizualni identitet 20. Festivala, dizajnirala je magistra vizualnih komunikacija Tanja Kljajić.

Stručni žiri u sastavu: dramaturginja Mira Muhoberac, redateljica Renata Carola Gatica i urednik kulture Igor Vikić, nakon odgledanih predstva o nagradama je odlučio ovako:

1. NAJBOLJA PREDSTAVA U CJELINI je Vuka se ne bojim ja, u režiji Romana Bogdana i izvođenju Kazališne družine Pinklec, Čakovec.

2. NAGRADA ZA NAJBOLJU REŽIJU ide Ivanu Plazibatu, za režiju predstave Lažeš Melita u izvođenju Gradskog kazališta lutaka Split

3. NAGRADU ZA NAJBOLJU GLUMICU dobila je Ana Marija Veselčić za ulogu Melite u predstavi Lažeš Melita Gradskog kazališta lutaka Split.

4. NAGRADA ZA NAJBOLJEG GLUMCA ide Matiji Šakoronji za ulogu u predstavi Huligan, Kazališta Mala scena Zagreb

5. NAGRADA ZA NAJBOLJU DRAMATURGIJU ide Ani Prolić za predstavu Bajka o ribaru i ribici, u uzvođenju Gradskog kazališta Zorin dom, Karlovac

6. NAGRADA ZA NAJBOLJU KOSTIMOGRAFIJU ide Ani Marin za predstavu Lažeš Melita, Gradskog kazališta lutaka Split.

7. NAGRADA ZA NAJBOLJI SCENSKI POKRET ide Damiru Klemeniću za predstavu Bajka o ribaru i ribici u uzvođenju Gradskog kazališta Zorin dom, Karlovac i za predstavu Lažeš Melita u izvođenju GKL Split

8. POSEBNA NAGRADA za društveno angažirano kazalište ide predstavi Ako kažeš, gotov si! i režiji Krešimira Dolenčića i u izvođenju Gradskog kazališta Žar ptica, Zagreb

Odmah nakon proglašenja pobjednika  uslijedila je još jednom izvedba Ako kažeš, gotov si!, tako da se i sa svečanosti zatvaranja odaslala poruka o važnosti ukazivanja na vršnjačko nasilju, koju su tijekom kampanje podržali brojni poznati, kao i brojni roditelji, nastavnici i djeca

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije