Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANA MARIJA VESELČIĆ

Završila sam medicinsku školu, ali gluma je moj životni put

30.11.2017.
u 15:47

Šarmantna Vinkovčanka sa splitskom adresom nedavno je i službeno postala najbolja mlada hrvatska glumica prema izboru žirija Nagrade hrvatskog glumišta

Ana Marija Veselčić, studentica pete godine na Umjetničkoj akademiji u Splitu, dobila je Nagradu hrvatskog glumišta za najbolju mladu glumicu, za ulogu u predstavi “Zbunjoza” njemačkog dramatičara Mariusa von Mayenburga u režiji Ivana Plazibata i koprodukciji PlayDrame i Gradskog kazališta mladih Split.

– Nadala sam se, ali doista nisam mislila da ću dobiti nagradu. Iznenadila me jako. Već i sama nominacija bila je potvrda da to što radim nešto vrijedi, ali moram vam reći da mi je bilo lakše glumiti. Za nagradu ti ne jave niti te za to pripremaju na fakultetu, ha-ha... Svakako želim naglasiti da je za ovo zaslužan kompletan autorski tim predstave – kaže nam ova simpatična Vinkovčanka koja je po završetku srednje medicinske škole spakirala kovčege i došla u Split studirati glumu.

Ana Marija tvrdi da joj je ovo najdraža uloga (publika ju je već zapazila kad je nastupala u predstavama “Melodrama”, “Nevidljivi grad”, “Što čekamo” i lutkarskoj “Šporki Špiro i neposlušna Tonka”, op. a.). Veli da joj je pravi užitak glumiti u “Zbunjozi” jer ekipa je takva da osjećaju da svaki put kad nastupaju idu igrati jednu dobru utakmicu.

Ljubomorna na publiku

– Nekad sam čak i ljubomorna na publiku koja gleda tako zanimljivu predstavu – otkriva Ana Marija Veselčić koja će u subotu 25. put zaigrati u “Zbunjozi”. Raduje je što je djelo njemačkog dramatičara postavljeno baš u Splitu jer riječ je o posebnom komadu koji naprosto zbunjuje gledatelje i nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Multitalentirana Ana Marija Veselčić sanjala je da bude književnica, sudjelovala je na školskim priredbama, na Lidranu, pohađala glazbenu školu, svirala violinu i klavir, no njezina je ljubav gluma. Medicinsku školu završila je da, objašnjava, ima neki zanat, a u Osijek nije željela jer joj je “preblizu”. Baš je htjela doći u Split u kojem je “mlada” Umjetnička akademija na kojoj se studentima puno daje i u njih ulaže.

Oduševljena je profesorima i njihovim pristupom, a da kvalitetno rade, podsjeća Ana Marija, svjedoči činjenica da je već šest mladih glumaca koji su diplomirali na Umjetničkoj akademiji u Splitu nagrađeno vrijednim priznanjima. Mladoj laureatkinji najteže je bilo na prvoj godini studija “jer te svako malo nešto ošamari i upozori da je gluma zanat i da svakodnevno treba predano raditi na sebi”.

Priprema autorski projekt

Za diplomski rad priprema svoj tekst, bit će to autorski projekt, no još ne otkriva kakav. U slobodno vrijeme svira gitaru, uzori su joj Uma Thurman i Ksenija Marinković, a najvažnije joj je da radi. Voli i kazalište i film i televiziju, a njoj se, iskreno kaže, posrećilo. Dobro je što splitska kazališta nisu odustala od studenata, što su prepoznala potencijal mladih talenata s Umjetničke akademije i angažiraju ih.

– Mora se stalno učiti i raditi na sebi. Sretna sam jer radim ono što volim – zaključuje mlada Vinkovčanka još jednom ističući da je sretna što studira u Splitu.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije