Naslovnica Kultura Kazalište

Zatvorene 69. Dubrovačke ljetne igre

Ovogodišnji dobitnici nagrade „Orlando“, koju tradicionalno dodjeljuje Hrvatska radiotelevizija za najuspješnija ostvarenja u dramskom i glazbenom dijelu programa, su hrvatska dramska umjetnica Nataša Kopeč i ruski pijanist Daniil Trifonov.
26. kolovoza 2018. u 08:04 1 komentara 223 prikaza
Dubrovačke ljetne igre
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/10

Koncertom američkog orguljaša Camerona Carpentera sa Simfonijskim orkestrom HRT-a pod ravnanjem Danielea Rustionija te kratkom ceremonijom slaganja festivalske zastave pred crkvom svetog Vlaha u Dubrovniku u subotu navečer zatvorene su 69. Dubrovačke ljetne igre.

Obuljen Koržinek NOVO VODSTVO Obuljen Koržinek: Dubrovačke ljetne igre vratile su se na očekivanu razinu profesionalnosti

U svom 69. izdanju najveći hrvatski festival okupio je gotovo dvije tisuće umjetnika iz cijelog svijeta, koji su u 47 dana, od 10. srpnja do 25. kolovoza, na 30 scenskih i ambijentalnih lokacija pred oko 60 tisuća domaćih i inozemnih posjetitelja izveli 86 dramskih, glazbenih, plesnih, folklornih, filmskih, likovnih i drugih programa.

Ovogodišnji dobitnici nagrade „Orlando“, koju tradicionalno dodjeljuje Hrvatska radiotelevizija za najuspješnija ostvarenja u dramskom i glazbenom dijelu programa, su hrvatska dramska umjetnica Nataša Kopeč i ruski pijanist Daniil Trifonov. Kopeč je nagrađena za ulogu Olivije u dramskoj predstavi "Pod balkonima" Ranka Marinkovića u režiji Darija Harjačeka, a Trifonov je nagradu zaslužio sjajnom izvedbom u čast Chopinu u prepunom Kneževu dvoru 6. kolovoza.

Rahmanjinov na stereoidima Mladi Cameron Carpenter zvijezda je svijeta klasične glazbe, ali i Instagrama

Proračun festivala ove godine iznosio je 13,8 milijuna kuna, od čega je 44 posto vlastitih sredstava prikupljenih iz prihoda od ulaznica, sponzora i donatora, te je za 7 posto veći u odnosu na prošlu godinu.

Mala škola financija
Edukativni projekt
Učenici, prijavite se na nagradni natječaj i osvojite 15 tisuća kuna za svoju školu

A1 izdvaja za Vas