Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
2014./2015.

Zagrebačka filharmonija predstavila program za novu sezonu

Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/5
12.06.2014.
u 12:26

Ravnatelj Zagrebačke filharmonije rekao je kako mu je čast biti na toj funkciji koja je jedan od simbola Hrvatske

Zagrebačka filharmonija danas je u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski predstavila svoj program sa sezonu 2014./2015. Predstavljanju su nazočili Mirko Boch, ravnatelj filharmonije, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i dekan zagrebačke Muzičke akademije Dalibor Cikojević.

– Sretan sam kao malo dijete što danas predstavljamo novi program i novog ravnatelja filharmonije. Drago mi je da je postignut konsenzus. Kada netko već 150 godina promiče Hrvatsku, to zaslužuje veliko priznanje. To je naša legitimacija u civilizaciji, rekao je Bandić.

– Ja nemam sluha i ne znam pjevati, ali zato cijenim mišljenje struke, izjavio je Bandić i dodao kako će biti prvi pretplatnik nove sezone. To će me stajati 300 eura, ali drago mi je da ću biti prvi, rekao je Bandić i dodao kako će što češće pokušati doći na koncerte.

Ravnatelj Zagrebačke filharmonije rekao je da mu je čast biti na toj funkciji koja je jedan od simbola Hrvatske.

– Maestro Dmitrij Kitajenko bit će i dalje naš umjetnički savjetnik, a sezonu otvaramo 26. rujna s jednim od najboljih mladih dirigenta Europe Davidom Danzmayrom, rekao je Boch. Istaknuo je kako se žele približiti mladima i napraviti novi 'štih'.

Dekan zagrebačke Muzičke akademije Dalibor Cikojević naglasio je kako živimo u doba tehnološkog ubrzanja, čije su posljedice sociološke prirode pa je stoga važno imati kulturu kao protutežu koja nas može vratiti nama samima.

Istaknuo je kako će se uskoro potpisati ugovor prema kojem će mladi diplomirani glazbenici imati priliku ostvariti praksu u filharmoniji.

– Ovdje sam i zato što Muzička akademija dobiva novi vizualni identitet. Zagrebačka filharmonija bit će dobrodošao gost nove zgrade Akademije, rekao je Cikojević.

Cjelokupan program možete preuzeti OVDJE.

>> Zagrepčani uz Filharmoniju pjevali Serbus Zagreb!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije