Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stižu nove igre

Vodit ćemo urbane bitke, šuljati se drevnim Bagdadom i istraživati svemir

ACTIVISION
29.08.2023.
u 12:55

Najveći studiji predstavili su svoje adute na Gamescomu u Kölnu, jednom od najvećih sajama igara na svijetu

Gotov je Gamescom, jedan od najvećih sajmova igara na svijetu koji se svake godine održava u Kölnu i donosi nam najave naslova kojima ćemo se zabavljati u idućim mjesecima. Sretnici koji su ga pohodili gurali su se u gužvi od čak 320 tisuća ljudi, a milijuni diljem svijeta ovih dana pregledavaju sve trailere novih igara koji su tamo objavljeni.

Među već poznatim igrama predstavljenima na Gamescomu najveći je Starfield, veliki Microsoftov adut koji ćemo testirati već ovoga tjedna, kao i Assassins Creed: Mirage smješten u drevni Bagdad, koji će Ubisoft objaviti početkom listopada.

Među blockbusterima čije smo kadrove sada prvi put vidjeli ističe se Call of Duty: Modern Warfare 3, dvadeseta igra u serijalu Call of Duty i treći nastavak ponovno pokrenutog podbrenda Modern Warfare. Kampanja ove igre izravno se nastavlja na Modern Warfare II i uključuje pojavljivanje ultranacionalističkog terorista Vladimira Makarova, dok su glavni protagonisti iznova članovi Task Force 141, i to kapetan SAS-a John Price, poručnik Simon "Ghost" Riley te narednici Kyle "Gaz" Garrick i John "Soap" MacTavish. Iz prethodnih nastavaka Modern Warfare vraćaju nam se i šefica CIA-e Kate Laswell i zapovjednica Oslobodilačkih snaga Urzikstana Farah Karim, a igra bi na svim važnijim platformama trebala biti objavljena 10. studenoga.

Fanovima horora najzanimljivija će biti najava nastavka igre Alan Wake koji smo čekali čak 13 godina, a novi je trailer pokazao koliko su developeri napredovali u stapanju igranih snimki s računalno generiranom grafikom. Podsjetimo, ova priča prati pisca Alana Wakea koji pokušava razotkriti misterij nestanka svoje supruge, pri čemu se oko njega materijaliziraju jezivi detalji njegove knjige u nastanku. Igra izlazi za ravno dva mjeseca, a bit će dostupna na Xboxu, PC-ju i Playstationu.

U siječnju 2024. vraća nam se i borilačka igra Tekken, koja će u svojem osmom nastavku imati 32 lika, uključujući favorite fanova kao što su Steve Fox i Yoshimitsu. Autor igre Katsuhiro Harada na Gamescomu je predstavio i nove modove igranja uključujući oživljeno iskustvo starih arkadnih igara.

Onima koji su preboljeli katastrofu ranih verzija Cyberpunka 2077 bit će drago čuti i da nam dolazi nova ekspanzija te, sada prilično solidne, igre. Osim novog oružja i vozila, Cyberpunk 2077: Phantom Liberty donosi nam i novog junaka kojeg igra Idris Elba, a bit će dostupna već krajem idućeg mjeseca!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije