Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
7. Zagreb.kom

Virtuozi su se okupili u HGZ-u gdje večeras sviraju 8 godišnjih doba

'zagreb02_nnn_kul_111012'
Vedran Metelko/ZAGREB.KOM
12.10.2012.
u 06:00

Ako se Zagreb.kom ugasi, to će biti volja Grada, rekao je direktor festivala Dalio Despot

Violinistica i umjetnička ravnateljica Susanna Yoko Henkel u srijedu je pred novinare izvela sjajnu glazbeničku ekipu koja će večeras, u petak, izaći na pozornicu Hrvatskoga glazbenog zavoda i otvoriti sedmo izdanje Zagrebačkog međunarodnog festivala komorne glazbe.

Oni nisu krili oduševljenje i odlično raspoloženje u kojem se pripremaju za izvedbe ne četiri, nego čak osam godišnjih doba: četiri Vivaldijeva i četiri Piazzolina. Zahtjevne solističke dionice u njima će naizmjence svirati Susanna Yoko Henkel, Stefan Milenković, Boris Brovcin i Vilde Frang, violinistička zvijezda iz Norveške. Ona nam je rekla da je sretna što će ovaj put bolje upoznati Zagreb i uživati na festivalu o kojem se u svijetu puno govori. Uz njih su bili i hrvatska pijanistica Srebrenka Poljak, izraelski violist Guy Ben-Ziony, kanadsko-hongkonški violončelist Trey Lee i finski kontrabasist Teemu Kauppinen.

Ulaznice za prvu večer rasprodane su, ali do 20. listopada preostalo je još šest atraktivnih programa.

Ali, usprkos vrhunskoj kvaliteti muziciranja koje oduševljava i publiku i kritiku, Grad Zagreb ove godine, za razliku od proteklih, nije uputio preporuku Turističkoj zajednici Grada Zagreba za dodatno financiranje ove već i međunarodno poznate i ugledne manifestacije. Tako je popularni Zagreb.kom ostao bez obećanih 150 tisuća kuna, što bi moglo presuditi i budućnosti festivala. Bez obzira na to što se Tediju Lušetiću iz Gradskog ureda za kulturu, kako nam je sam rekao, "čini da je Grad uputio preporuku", u pravnoj službi TZ-a nakon dodatne provjere rekli su nam da, na žalost, ove godine nisu uopće mogli razmatrati potporu ovom festivalu jer za to potrebnu preporuku od Grada nisu dobili. Zato je, čini se, potpuno u pravu direktor Zagreb.kom-a Dalio Despot kada kaže: "Ako se festival ugasi, to će biti odluka Grada, a ne naša."

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije