Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udobna fotelja

Vesna Bulić Baketić vodit će Muzej grada Splita?

Ilustracija: Izložba Kameni grobovi grada Splita povodom Noći muzeja
Ivo Cagalj/PIXSELL
22.02.2023.
u 10:40

Večernji list neslužbeno doznaje da će povjesničarka umjetnosti zaposlena u Galeriji Meštrović preuzeti vodstvo u Muzeju grada Splita

Nova ravnateljica Muzeja grada Splita bit će, kako neslužbeno doznajemo, Vesna Bulić Baketić, povjesničarka umjetnosti zaposlena u Galeriji Meštrović.

Na tu dužnost predložilo ju je peteročlano Upravno vijeće Muzeja grada koje je svoju odluku poslalo mjerodavnima u Banovini, konkretno Službi za društvene djelatnosti, koja će prijedlog uputiti Gradskom vijeću na usvajanje.

Za muzej, za razliku od, primjerice, Hrvatskog doma, konačnu odluku o ravnatelju ne donosi gradonačelnik, nego predstavničko tijelo jedinice lokalne samouprave.

Za udobnu fotelju čelnika Muzeja grada Splita, institucije koja upravlja radom samog muzeja, ali i Dioklecijanovim podrumima, Galerijom Emanuel Vidović, Jugoistočnom kulom, Mletačkom kulom te Ophodom, natjecalo se pet žena. I, zanimljivo, nijedan muškarac?!

Od pet kandidatkinja tri su "iz kuće", a dvije "Izvana". Iz samog Muzeja grada ravnateljevati bi željele Elvira Šarić Kostić, koja je već obnašala tu dužnost prije gotovo desetak godina, Tea Blagaić Januško, koja je bila v.d. vrlo kratko vrijeme nakon odlaska Narcise Bolšec Ferri, odnosno zadatak joj je bio raspisati natječaj za novu šeficu stožerne institucije u kulturi, i Nela Žižić, koja vodi Galeriju Vidović. Iste su struke, završile su povijest umjetnosti. Četvrta je Natalija Tafra Bazina, bliska prijateljica Ivice i Marijane Puljak. Koja je, čim je poslala molbu na natječaj, da preduhitri zločeste novinare, objavila post priznajući da prijateljuje s Puljcima, ali i da se ima pravo javiti na natječaj jer gotovo punih 12 godina vodi financije u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika i vrlo je dobro upoznata s načinom funkcioniranja muzeja. Očito spin.

Čime splitska vlast želi pokazati toliko spominjanu transparentnost i da joj je stalo do toga da samo sposobnosti budu odrednice kadroviranja. Konačnu riječ o izboru ravnateljice Muzeja grada imat će splitski vijećnici već na idućoj sjednici koja će održati u ožujku.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije