Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Završen ZagrebDox

Velikim pečatom nagrađeni filmovi "Sabaya" i "Dida"

ZagrebDox
11.04.2022.
u 17:17

Dodijeljene su nagrade 18. izdanja najvećeg hrvatskog festivala dokumentarnog filma

Veliki pečat 18. Zagrebdoxa u međunarodnoj konkurenciji osvojio je film "Sabaya" Hogira Hirorija, a u regionalnoj film "Dida" Nikole Ilića i Corine Schwingruber Ilić. Mali pečat dodijeljen je filmu "Djeca magle" vijetnamske redateljice Diem Ha Le. Posebno priznanje u međunarodnoj konkurenciji dobio je film "Film s balkona" P. Lozinskog i T. Wolskog, a u regionalnoj film "Veće od traume" Vedrane Pribačić i Mirte Puhlovski.

Nagrada Movies That Matter pripala je film u "Kuća od krhotina" danskog redatelja Simona Lerenga Wilmonta. Nagrada FIPRESCI dodijeljena je filmu "Kao bubreg u loju" Valerie Blankenbyl. Nagradu Teen Dox osvojio je film "Yaren i sunce" Renate Raman i Jorena Slaetsa. Nagradu Mojoj generaciji koju dodjeljuje osnivač i direktor ZagrebDoxa Nenad Puhovski dobio je talijanski veteran Marco Bellocchio za film "Marx može čekati".

Film "Veće od traume" dobio je i Zabinu nagradu publike s prosječnom ocjenom od 4,94, te sa ovog festivala odlazi s čak dvije nagrade. Sljedeću najvišu nagradu publike osvojio je film "Kuća od krhotina". 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije