Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
YOTAM OTTOLENGHI: OBILJE

Vegetarijanska mediteranska kuharica najkarizmatičnijeg londonskog chefa

Obilje
Foto: Profil knjiga
07.01.2016.
u 13:10

Yotam Ottolenghi već godinama unosi živost u svijet kulinarstva. Vlasnik pet londonskih restorana koji nose njegovo ime u kuharici „Obilje“ skupio je 120 recepata koji se odlikuju uzbudljivim okusima i spojevima koji će oduševiti sve one u potrazi za novim pogledom na povrće.

Nadahnuće za Yotamova jela potječe iz njegova izraelskoga podrijetla i ljubavi prema namirnicama. Iako nije vegetarijanac, njegov je pristup jelima s povrćem originalan i inovativan, utemeljen na svježini i sezonskoj ponudi. Svaki je recept ove kuharice popraćen prekrasnim fotografijama.

Odvažne, žarke i originalne kombinacije, koje objašnjava odrastanjem u rodnom Jeruzalemu i obiljem svježe hrane koju je uživao, Ottolenghi u središte svakoga jela postavlja povrće. Ono je glavna zvijezda njegovih maštovitih kreacija, od patlidžana i rajčica do suhih i svježih mahunarki, žitarica, voća i bliskoistočnih začina koji jelima daju dodatnu dubinu i šarm.

Juha od pečenoga povrća, omlet s blitvom i šafranom, pljeskavice od boba, popečci od poriluka, celer i leća s lješnjakom i metvicom, salata od ječma i šipka, ravioli od kozjeg sira i limuna, krostini s kruškama… samo su dio primamljivih kombinacija u ovoj kuharici.

Uz prekrasne fotografije „Obilje“ je raj za sladokusce, bili oni vegetarijanci, ljubitelji povrća ili gurmani koji svakome jelu mogu dodati ono što žele.

Pogledajte kako kuha Yotam Ottolenghi!

 

Ottolenghi na Kreti!

 

Zavirite u „Obilje“ i jedan božanstveno ukusan recept.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije