Naslovnica Kultura Glazba

Uspjeh "Rolling Stonea" ovisi o zrelosti sredine

Na prvi pogled nedostatak nastupnog broja može biti preuzimanje američkih recenzija albuma, kojih bi trebalo biti više, ali i to je svakako bolje nego inzistirati pod svaku cijenu na vlastitim snagama
22. listopada 2013. u 10:18 0 komentara 38 prikaza
'rolling_nnn_kul_181013'
Foto: ''

Zbog činjenice da u Hrvatskoj ne postoji nijedan specijalizirani glazbeni magazin, u situaciji i vremenu koje nije moglo biti manje zahvalno, pokrenuto je hrvatsko izdanje legendarnog američkog rock i društvenog mjesečnika „Rolling Stone\".

Izdanje je namijenjeno cijeloj regiji, što bi mu trebalo povećati šanse za opstanak, a sudeći po prvom broju, preuzeti su visoki produkcijski standardi, i to za više nego atraktivnu cijenu proizvoda od samo 15 kuna. Naslovnicu prvog broja krasi Goran Bare u sklopu temata je li rock na ovim prostorima mrtav (magazin tvrdi da nije), a izdvajaju se još teme o Daft Punku, Oliveru Frljiću, Severini kao „jedinoj zvijezdi na Balkanu\", britpopu, Michaelu J. Foxu... Uspjeh magazina s omjerom 70:30 posto u korist originalnih (preuzetih) sadržaja bit će više test zrelosti i zainteresiranosti sredine nego nužno proizvoda samoga iako ni 45-godišnja povijest američkog izdanja ne dopušta uredničko i autorsko uljuljkivanje. Na prvi pogled nedostatak nastupnog broja može biti preuzimanje američkih recenzija albuma, kojih bi moglo/trebalo biti više, ali i to je svakako bolje nego inzistirati pod svaku cijenu na vlastitim snagama ako već nije skupljeno dovoljno jakih novih autora, a od etabliranijih se očito bježi.

VR Pole
EU FONDOVI
“Odlučili smo spojiti virtualnu stvarnost s turizmom i ponuditi svima pogled u prošlost”
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.