Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MUZEJ ZA UMJETNOST I OBRT

Uskoro počinju Večeri na Griču, 9 vrhunskih koncerata

Predstavljen program Večeri na griču
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/3
15.05.2019.
u 16:13

Koncerti će se održavati u Muzeju za umjetnost i obrt, dvorani Vatroslava Lisinskog te jedan od njih u crkvi sv. Blaža

Čak devet vrhunskih koncerata mnogobrojnih glazbenih zvijezda predstavljeno je za ovogodišnje manifestacije Večeri na Griču - Na službenome putu! koja će se iznimno održati u Muzeju za umjetnost i obrt.

U organizaciji „Lisinskog“ program otvara koncert ostvaren u suradnji s Austrijskim kulturnim forumom, svjetski popularnog Janoška ansambla. Četvoricu sjajnih, vrhunski školovanih i profiliranih glazbenika čiji izvanredni i neobični aranžmani nikog ne ostavljaju ravnodušnim .Kreativna i zarazna energija uz kombinaciju Mozarta, Beatlesa, Bacha, Beethovena i Colea Portera na rasporedu je 3. lipnja. Koncert su podržali i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Grad Zagreb.

Izravno s britanskog kraljevskog dvora 5. lipnja u MUO slijeće The Queen's Six. Šarmantna šestorka koju krasi neodoljiva opuštenost veliki su miljenici kraljice Elizabete čiji će glazbeni ukus zagrebačka publika moći iskusiti iz prve ruke.

Stari klasici za nove naraštaje u režiji dinamičnog glasovirsko-udaraljkaškog trija Meštrović&Expresto na programu su 7. lipnja. Matej Meštrović, Kristina Bjelopavlović Cesar i Borna Šercar već su provjereni glazbeni znalci čiji se koncert očekuje s velikim nestrpljenjem.

Poznati napjevi mjuzikla „Jalta, Jalta“ na rasporedu su 9. lipnja i to u izvedbi poznate glazbene obitelji Surian, koju predvodi svjetski proslavljeni bas-bariton i nacionalni prvak Opere Giorgio Surian. Slijedi Gianluca Littera uz Double Breath Jazz Quartet 11. lipnja, kada će predstaviti impresivne mogućnosti usne harmonike uz neizostavne i neodoljive jazz vibracije. Koncert je ostvaren u suradnji s Talijanskim institutom za kulturu.

Mlade snage klasične glazbe, violončelistica Latica Anić, pijanist Lovre Marušić i dirigent Veton Marevci u svojoj su kratkoj karijeri osvojili brojna međunarodna i hrvatska priznanja, a svoje će sposobnosti pokazati 14. lipnja kada program seli u Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog, uz Zagrebačku filharmoniju izvest će glasoviti klavirski koncert Čajkovskog i Elgarov violončelistički.

Nakon Lisinskog, 15. lipnja putuju u Crkvu sv. Blaža gdje će nastupiti Katedralni dječji zbor iz Augsburga (Augsburger Domsingknaben) pod vodstvom dirigenta Stefana Steinemanna. Radi se o jednom od najglasovitijih dječačkih zborova koji će zagrebačku publiku duhovno ispuniti maestralnim djelima Palestrine, Bacha, di Lassa i sličnih velikana.

Ponovni povratak u MUO, u suradnji s Veleposlanstvom Švicarske, uveličat će mlada pijanistička zvijezda Rahel Senn koja je za svoj premijerni izlazak pred zagrebačku publiku 16. lipnja odabrala djela Chopina, Brahmsa, Mozarta, ali i „Mazurku u a-molu“ Vatroslava Lisinskog, čime će dodatno začiniti završnicu manifestacije te iskazati poštovanje velikom skladatelju ususret 200. obljetnici njegova rođenja.

Glazbeno putovanje u IstraMeriku uz svestranu umjetnicu Elis Lovrić, 18. lipnja čarobno će na labinjonskoj cakavici zatvoriti Večeri na Griču u Muzeju za umjetnost i obrt.

Ulaznice za sve koncerte po cijeni od 100 kn moguće je nabaviti online na www.lisinski.hr te fizički na blagajni dvorane Lisinski i Muzeja za umjetnost i obrt.

Svečani bal u Varaždinu u Velikoj koncernoj dvorani HNK-a

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije