Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U subotu uz večernji

Upoznajte osjećajnu stranu Željka Malnara

'malnar montaza cover.1'
''
30.08.2013.
u 12:00

Bio sam jedan od rijetkih svjedoka kada je Malnar pustio suze za Vukovar, za djecu koja žive u neimaštini, za svog psa

Uza Večernji list čitatelji u subotu za 6 kuna mogu kupiti knjigu \"Željko Malnar – Put Aleksandra Velikog\". Izdavač je Večernji list, a autor Večernjakov novinar Hassan Haidar Diab.

– Nakon Željkove smrti odlučio sam s čitateljima podijeliti naše 30-godišnje prijateljstvo i dvogodišnje putovanje života na konjima. Napisao sam kako se rodila ideja o našem putovanju te opisao zgode i nezgode s kojima smo se susretali, ali i progovorio o tome kakav je Malnar zapravo bio čovjek – kaže naš novinar i dodaje su Malnara svi koji su ga upoznali samo putem ekrana i njegove kultne Noćne more doživljavali s kao arogantnog, bahatog, nasilnog...

– A Željko Malnar bio je sušta suprotnost – bio jako osjećajan i senzibilan čovjek. Družeći se s njim dan i noć na našoj dvogodišnjoj ekspediciji upoznao sam njegovu životnu filozofiju. Osim što sam pisao o samoj ekspediciji koja je trajala dvije godine, pokušao sam dočarati te približiti čitateljima i drugu stranu Željka Malnara koju nisu imali priliku vidjeti u emisijama u kojima se pojavljivao. Bio sam jedan od rijetkih svjedoka kada je Malnar pustio suze za Vukovar, za djecu koja žive u neimaštini, za svoga uginulog psa Borisa. Opisao sam Malnarove susrete s najtraženijim ljudima na svijetu, kao što su bili glavni tajnik Hezbollaha Abaas Musawi, duhovni vođa te organizacije Muhamed Husein Fadlalah te zapovjednik palestinske terorističke organizacije 13. rujna Munir al-Maqdah. Razgovarao je s njima kao da ih je ugostio u svojoj Noćnoj mori, ne mareći što razgovara u njihovim skloništima okružen stotinama dobro obučenih boraca – kaže Večernjakov novinar.

>> \'Kako sam s Malnarom krenuo u potragu za izgubljenim gradom\'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije