Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gala koncert Opere HNK

Uoči premijere "Orfeja i Euridike", gala koncert opernih arija i dueta pod vodstvom Aleksandra Kalajdžića

Onjegin
Mara Bratoš
VL
Autor
Denis Derk
12.04.2021.
u 15:12

Opera HNK-a iz Zagreba u utorak će održati Proljetni gala koncert na kojem će nastupiti operni prvaci i solisti. Orkestrom će dirigirati Aleksandar Kalajdžić

Uoči operne premijere Gluckove opere "Orfej i Euridika" najavljene za 23. travanj, Opera Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu u utorak 13. travnja održati će proljetni gala koncert.

Na koncertu će pod ravnanjem uvaženog maestra Aleksandra Kalajdžića nastupiti prvaci i solisti Opere sopranistice Lana Kos i Valentina Fijačko Kobić, mezzosopranistica Dubravka Šeparović Mušović, tenori Tomislav Mužek i Stjepan Franetović, bariton Ljubomir Puškarić, bas-bariton Ozren Bilušić i bas Luciano Batinić. Na programu će biti djela Mozarta, Čajkovskog, Smetane, Offenbacha, Bellinija, Verdija i Mascagnija.

Između ostaloga, Tomislav Mužek izvesti će poznatu ariju "Kuda, kuda..." Lenskoga iz opere "Evgenij Onjegin" Čajkovskog, Lana Kos će se predstaviti arijom Norme "Casta diva" iz istoimene Bellinijeve opere, Luciano Batinić izvesti će ariju Banca iz Verdijevog "Macbetha", dok će Dubravka Šeparović Mušović izvesti ariju Santuzze "Voi lo sapete, o mamma" iz Mascagnijeve "Cavallerie rusticane".

Koncert će završiti poznatim duetom Rodriga i don Carla "E' lui desso l'infante" iz Verdijevog "Don Carla".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije