Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U 66. godini

Umro poznati mađarski pisac Peter Esterhazy

Peter Esterhazy
Foto: Facebook
VL
Autor
Derk
14.07.2016.
u 23:16

Najpoznatije djelo mu je opsežni roman "Harmonia caelestis"

U šezdeset i šestoj godini života umro je poznati mađarski pisac Peter Esterhazy. Potomak jedne od najuglednijih mađarskih plemićkih obitelji napisao je čitav niz proznih djela te bio jedan od najprevođenijih mađarskih pisaca.

Najpoznatije djelo mu je opsežni roman "Harmonia caelestis", koji je dobio i neobični nastavak kada je Esterhazy saznao za da je njegov otac bio špijun komunističkih vlasti. Esterhazy je napisao i roman "Hrabalova knjiga" i zbirku kratkih proznih fragmenata "Žena".

Dobio je brojne ugledne knjizevne nagrade, a u Hrvatskoj ga je objavljivala Fraktura. Bio je gost pulskog sajma knjiga gdje je oduševio publiku duhovitošću i neposrednošću.

Komentara 1

ZN
zanne.nevenka
09:19 15.07.2016.

steta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije