Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liburnia Jazz Festival

U Opatiju dolaze svjetski poznati glazbenici iz Japana

Goran Kovacic/PIXSELL
05.05.2023.
u 12:31

Festival koji će se održati od 7. do 9 srpnja tradicionalno otvara nastup Puhaćeg orkestra Lovran i to u stilu dixieland parade, šetalištem Lungomare do ljetne pozornice

Ovogodišnji, 23. Liburnia Jazz Festival održat će se u Opatiji od 7. do 9. srpnja, a kao najznačajnije inozemne goste organizatori su najavili glazbenike iz Japana, trubača Takuyu Kurodu i basisticu, pjevačicu i skladateljicu Juni Serita.

Nakon svečanog otvorenja i nastupa "Lovrana", po prvi puta u Hrvatskoj, nastupiti će Takuya Kuroda, vrlo cijenjeni japanski trubač poznat po progresivnom glazbenom razmišljanju, razvijanju jedinstvenog hibridnog zvuka koji spaja sol-jazz, post-bop, fusion i hip hop. Kuroda je izdao šest albuma i dosegao zavidan ugled na svjetskoj jazz sceni.

U subotu, 8. srpnja pred Umjetničkim paviljonom Juraj Šporer nastupit će SuperCover Band s The Blues Brothers projestom, a središnji večernji termin na Ljetnoj pozornici pripada Juni Seriti, jednoj od izvornih članica i osnivačica japanskog benda Tokyo Groove Jyoshi. 

Serita je jedna od izvornih članica i osnivačica japanskog banda i YouTube senzacije "Tokyo Groove Jyoshi". Njihov glazbeni spot "What is Hip?" dosegao je milijune pratitelja na društvenim mrežama, a "Funk No. 1", čak 8,5 milijuna pregleda u manje od godinu dana. Članice se razilaze 2020., Juna Serita nastavlja sa solo karijerom i osniva novi girl band. 

Basistica, pjevačica, skladateljica i voditeljica benda Juna Serita šokira svijet svojim nevjerojatnim zvukom, snažnim grooveom i upečatljivom originalnošću od samog početka svoje karijere. Unatoč mladosti, već je prikupila velik broj pratitelja s milijunima pregleda na svim platformama društvenih medija i radila je s etabliranim imenima moderne glazbe uključujući Matta Schofielda, Kirka Fletchera, Davidea Pannozza, Jacka Gardinera i Sinu Doeringa.

Objavila je tri albuma i svaki je postigao velik uspjeh na Itunes ljestvicama od Japana i Danske do Turske.

Zadnjeg dana festivala pred Jurajom Šporerom će svirati French Touch: Accordion Trio, novi projekt najnagrađivanijeg hrvatskog multiinstrumentalista Elvisa Stanića. U triju su Stanić na hramonici, Spartaco Črnjarić na gitari i Darko Mihelić na kontrabasu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije