Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lisinski Atrium

U Lisinski stižu koncerti na otvorenom

Patrik Macek/PIXSELL
23.04.2021.
u 08:46

Koncertna dvorana i dalje se obnavlja od potresa

Lisinski pokreće novi ciklus koncerata na otvorenome, potvrdili su na svojoj Facebook stranici. Naime, unutrašnjost se obnavlja od potresom nastalih oštećenja, a zbog pandemije koronavirusa traju ograničenja okupljanja u zatvorenim prostorima, pa je stoga Lisinski odlučio preseliti glazbu van, u Lisinski Atrium.

Zahtjevni građevinski radovi uključuju saniranje oštećenja svoda Velike dvorane s kojega padaju komadi betona pa je sa stropa skinuta sva rasvjeta i zvučnici te je postavljena 15-metarska konstrukcija sa skelama. Također se uređuju i čiste sve zidne obloge. Tek kada završe radovi i u dvoranu se vrati 1900 stolica, publika će se moći vratiti.

🆕❗🔜Lisinski pokreće novi ciklus koncerata na otvorenome! Dok se unutrašnjost Lisinskog obnavlja zbog potresom nastalih...

Objavljuje Koncertna dvorana Vatroslava LisinskogČetvrtak, 22. travnja 2021.

Dok to ne bude moguće, u glazbi će se moći uživati na otvorenom, a još je ljetos ravnatelj Dražen Siriščević istaknuo važnost organiziranja dobrih koncerata koji će se rasprodati.

- Za razliku od HNK ili nekih drugih kazališta koje imaju vlastite ansamble na plaći, mi izvođače svih svojih programa moramo platiti, a plaćamo ih od prihoda od ulaznica te od iznajmljivanja dvorane drugim organizatorima. Planiramo koncerte kao da će biti rasprodani jer inače ne bismo ni ulazili u njihovu organizaciju – poručio je tada za tportal ravnatelj Siriščević

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije